Kosten kozijnen

1002

Zijn je huidige kozijnen toe aan vervanging of wil je nieuwe kozijnen om te besparen op je energierekening? Nieuwe raamkozijnen zijn een flinke investering, maar zeker de moeite waard. Maar wat zijn de kosten van kozijnen precies? Dit kan flink uiteenlopen omdat de verschillende materialen een verschillende prijs hebben. Hieronder lees je alles over de kosten die komen kijken bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen.

Kosten kozijnen van kunststof

Kunststof kozijnen hebben de meest gunstige aanschafprijs van de verschillende materialen waaruit gekozen kan worden. De prijzen van kunststof kozijnen variëren veel.

Om voor jou een duidelijke prijsindicatie te geven, geven wij een prijsindicatie per vierkante meter voor de verschillende materialen. 

In de onderstaande tabel zijn deze gemiddelde kosten overzichtelijk weergegeven. Daarbij moet gezegd worden dat het prijsindicaties blijven, en per situatie/klus lager of juist hoger kunnen uitvallen dan de aangegeven gemiddelde prijzen. Dit zal voornamelijk bij montages van speciale soorten kozijnen of op maat gemaakte kozijnen zijn.

Materiaal ramen Raamoppervlakte Gem. kosten kozijnen (inc. montage en HR++ glas)
Kunststof 1 m² 700 € - 800 €
Hout 1 m² 750 € - 900 €
Aluminium 1 m² 600 € - 800 €

Kosten kozijnen van aluminium

Aluminium kozijnen hebben een hogere prijs dan kunststof kozijnen. Uitgaande van aluminium kozijnen, dien je rekening te houden met een gemiddelde prijs tussen de 850 en 950 euro per m2 kozijn. Dit is tevens over het algemeen inclusief de montage van de aluminium kozijnen, BTW en bijbehorende isolatieglas.

Kosten kozijnen van hout

Tot slot hebben houten kozijnen een brede prijsindicatie. Het voornaamste verschil hierin zit in de keuze tussen zacht- en hardhout. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor kozijnen van hout ligt tussen de 750 en 900 euro per m2.

Vind dé beste specialist voor kozijnen en ontvang gratis offertes.
offerteadviseur

Extra factoren voor kosten kozijnen

Extra factoren die meespelen bij de prijzen van kozijnen zijn bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe kozijnen, oftewel montage uren, maar ook het soort kozijn. Per materiaal verschilt het hoe lang de monteur bezig is met het plaatsen van een kozijn, ook ligt het aan hoeveel kozijnen de monteur moet plaatsen.

Zo heb je de keuze of je kozijnen aanschaft met of zonder ramen. Daarnaast kunnen de kosten voor draai-/kiepramen of juist een valraam invloed hebben op het kostenplaatje. Tot slot kunnen er na de aanschaf extra kosten aan het licht komen, aangezien kozijnen moeten worden onderhouden.

Offertes vergelijken

Wat je exact betaalt voor nieuwe kozijnen hangt dus af van meerdere factoren, zoals het materiaal, aantal vierkante meter oppervlakte van de nieuwe kozijnen en onder andere de montage kosten etcetera. Specialisten op het gebied van kozijnen kunnen advies geven en helpen met beslissen mocht je twijfelen over bijvoorbeeld het soort materiaal. 

Om een goed beeld te krijgen van (de kosten voor) nieuwe kunststof, aluminium of houten kozijnen naar jouw wensen, raden wij dan aan om offertes te vergelijken en in contact te komen met de juiste specialist.

Vind dé beste specialist voor kozijnen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's