Soorten kozijnen

1002

Als je nieuwe kozijnen wil aanschaffen, heb je keuze uit verschillende soorten kozijnen en tevens keuze uit drie verschillende materialen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en kostenplaatje. We beginnen met het meest gekozen soort materiaal voor kozijnen, namelijk kunststof.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn veruit het populairst door de gunstige prijs, de kwaliteit, duurzaamheid en de uitstraling. Daarnaast is een kunststof beraming goed te combineren met HR++-glas. Men denkt snel dat kunststof kozijnen niet goed voor het milieu is en slecht te combineren met oudere woningen, niks is minder waar. Meer informatie lees je op onze pagina over kunststof kozijnen.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn erg sterk en hebben een elegante uitstraling. Doordat aluminium kozijnen weerbestendig, kleurvast en duurzaam zijn, heb je bijna geen onderhoud. Dit maakt aluminium kozijnen zijn investering meer dan waard. Meer informatie lees je op onze pagina over aluminium kozijnen.

Houten kozijnen

Tot slot kan je kiezen voor houten kozijnen. Dit soort kozijnen worden vaak gekozen om hun mooie en klassieke uitstraling. Houten kozijnen worden meestal gemaakt van hardhout, wat erg makkelijk te schilderen is en goed isoleert. Meer informatie lees je op onze pagina over houten kozijnen.

Soorten kozijnen

Soorten kozijnen

Naast de keuze in de verschillende soorten materiaal, kan je een keuze maken uit verschillende soorten kozijnen die je wilt aanschaffen. Zo heb je kozijnen met of zonder vast glas, kozijnen met een draai of kiepraam, specifieke soorten raamkozijnen en verschillende soorten valramen. 

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende soorten kozijnen te laten plaatsen. Een specialist kan je in jouw keuzeproces begeleiden en je helpen in de zoektocht naar de kozijnen die het best bij jouw woning passen.

Vind dé beste specialist voor kozijnen en ontvang gratis offertes.

Soorten ramen

Bij kozijnen heb je keuze uit verschillende soorten ramen, hieronder lees je over de ramen waaruit je kan kiezen.

Draairamen

Draairamen kan je openen op dezelfde manier als een deur, dit is handig omdat je op deze manier je raam zo ver mogelijk open kan maken. Draairamen zijn om deze reden heel populair. Draairamen worden vaak in slaapkamers geïnstalleerd.

Valramen

Een valraam heeft scharnieren aan de onderkant, om dit raam te openen laat je het als ware open vallen en wordt het raam tegengehouden door een stop. Je raam kan hierdoor ongeveer 10-20 cm open, ideaal om te ventileren. Om deze reden worden valramen vaak geïnstalleerd in badkamers. Valramen gaan altijd naar binnen open.

Draai-valramen

Een draai-valraam is een raam dat kan vallen en draaien. Het ''combi''raam heeft de voordelen van allebei de soorten ramen, dit maakt het raam heel populair. Draai-valramen worden vaak geïnstalleerd in slaapkamers en woonkamers.

Schuiframen

Bij schuiframen worden twee ramen in een kozijn met schuifmechanisme geplaatst. Hiermee kan je de twee ramen achter elkaar schuiven, zo kan je de helft van je raam openen. Schuiframen worden vaak geïnstalleerd als er geen ruimte is om een draai- of valraam te openen.

Keuze maken tussen soorten kozijnen

Kom je er niet helemaal uit welk type kozijn je wilt aanschaffen? Laat je dan verder helpen door de bij ons aangesloten specialisten. Om een keuze te maken tussen de verschillende soorten kozijnen en materialen, raden wij aan om je goed in te lezen en aansluitend offertes te vergelijken. 

Door kozijnenoffertes te vergelijken kom je in contact met specialisten die jou prijsopgaven en advies op maat geven. Daarnaast bespaar je door offertes te vergelijken op de te maken kosten.

Vind dé beste specialist voor kozijnen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's