VKG keurmerk voor kozijnen

1002

Het investeren in nieuwe kozijnen is een serieuze investering je woning woning. Zekerheid speelt hierbij een belangrijk rol. Zekerheid dat je kozijnen met zorg gemaakt zijn en jaren meegaan. Deze zekerheden biedt het VKG Keurmerk indien je kiest voor kunststof kozijnen.

Wat houdt het VKG Keurmerk in?

VKG is de branchevereniging voor bedrijven in kunststof kozijnen, ramen en deuren. Het VKG Keurmerk is ontwikkeld voor leveranciers met het doel om het kwaliteitsniveau te verhogen. Tijdens productie, levering en montage vindt er controle plaats van bepaalde eisen binnen het keurmerk. Als de kozijnen geplaatst zijn, lopen de monteurs de VKG-opleveringslijst met je door. Indien alles in orde is, ontvang je een VKG-certificaat met bijbehorende garantievoorwaarden. Op deze manier kan je gegarandeerd profiteren van de voordelen van nieuwe kozijnen.

Vind dé beste specialist voor kozijnen en ontvang gratis offertes.

De voordelen van VKG Keurmerk

Wanneer je kiest voor een specialist die beschikt over het VKG Keurmerk, zorg je voor extra zekerheid tijdens en na je investering in nieuwe kozijnen. Deze zes zekerheden zijn het resultaat van de keuze voor een specialist met het VKG Keurmerk:

 • Zekerheid van kwaliteit
 • Je kozijnen zijn verzekerd van een lange levensduur. De kwaliteit bij gewaarborgd door onafhankelijke controle op de productie, onderdelen en montage.
 • Zekerheid van goede afspraken
 • Je weet waar je aan toe bent door duidelijke VKG leveringsvoorwaarden. Hierdoor heb je een helder inzicht in de aanbetaling, oplevering en garantie van je nieuwe kozijnen.
 • Zekerheid van gediplomeerde monteurs
 • Je bent verzekerd van gediplomeerde monteurs die correct zijn opgeleid en regelmatig worden bijgeschoold. Tevens houden deze monteurs zich aan de montagevoorschriften van het VKG Keurmerk.
 • Zekerheid van garantie
 • Je krijgt tien jaar garantie op de productie, montage en kleur van je kozijnen. Daarnaast kan je gebruik maken van de geschillencommissie van VKG als je er niet uitkomt met de gekozen specialist. 
 • Zekerheid van waarborgfonds
 • Je ontvangt financiële zekerheid bij de aanschaf van je nieuwe kozijnen. Mocht de leverancier door omstandigheden zijn verplichtingen niet kunnen nakomen, zorgt het keurmerk ervoor dat de opdracht voor het resterende bedrag wordt overgenomen door een andere VKG Keurmerk leverancier. 
 • Zekerheid van kwalitatieve oplevering
 • Je kunt samen met de monteurs de oplevering controleren waarbij er een digitaal opleverdocument beschikbaar komt met alle benodigde gegevens. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten van de oplevering.

Is een VKG Keurmerk verplicht? 

Een VKG Keurmerk is niet verplicht voor een kozijnen leverancier. Echter, het wordt aangeraden om een specialist te kiezen dit aan dit keurmerk voldoet. Hierdoor zorg je voor meer zekerheid van je serieuze investering. 

Vind dé beste specialist voor kozijnen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's