Voordelen kozijnen

1002

Het laten plaatsen van nieuwe kozijnen brengt meerdere voordelen met zich mee voor jou en je woning. Zo geniet je van een lagere energierekening, een verhoogd wooncomfort en nog veel meer. Hieronder lees je alle voordelen waarvan je geniet na het laten plaatsen van nieuwe kozijnen.

Bespaar met nieuwe kozijnen

Met nieuwe kozijnen kun je flink besparen op je energierekening. Dit doordat nieuwe kozijnen een isolerende waarde hebben, waardoor warmte in je woning blijft. Dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken, waardoor je minder energie zal verbruiken. Als je optimaal wil besparen op je energierekening, kun je kozijnen combineren met HR++ glas. Dit is glas met een extra isolerende laag, waardoor er ook via het glas in je kozijnen nauwelijks warmte verloren kan gaan.

Met zowel kunststof, aluminium en houten kozijnen kun je flink besparen op je energierekening. Met kunststof kozijnen kun je het meest besparen, gevolgd door hout. Aluminium kozijnen isoleren het minst, maar nog steeds goed genoeg om een verschil te zien op je energierekening.

Wil je weten hoe goed de verschillende materialen van kozijnen precies isoleren? Hier lees je er alles over.

Verhoog je wooncomfort

Door de isolerende waarde van nieuwe kozijnen zal de warmte in je woning ook in je woning blijven. Dit zorgt ervoor dat je woning een aangename temperatuur heeft, ongeacht hoe koud of warm het buiten is. Ook zorgen nieuwe kozijnen ervoor dat je geen last meer hebt van tocht in je woning.

Vind dé beste specialist voor kozijnen en ontvang gratis offertes.

Een nieuw uiterlijk

Met nieuwe kozijnen geef je je woning een nieuw en verzorgd uiterlijk. Afhankelijk van het materiaal waarvoor je kiest geef je je woning een strak of een klassiek uiterlijk. Met kunststof kozijnen is het mogelijk om voor veel verschillende designs te kiezen.

Beveilig je woning

Nieuwe kozijnen worden geplaatst op een manier die ze inbraakveilig maakt. Vooral kunststof en aluminium kozijnen zijn erg inbraakveilig, doordat ze erg stevig zijn. Niet alleen het frame van deze kozijnen maakt ze inbraakveilig. Nieuwe kozijnen werken namelijk ook preventief. Als je woning een nieuw uiterlijk heeft, is dit minder uitnodigend voor inbrekers.

Verhoog de waarde van je woning

Het laten plaatsen van nieuwe kozijnen is een van de makkelijkste en snelste manieren om de waarde van je woning te verhogen, omdat het in één dag uitgevoerd kan worden. Door alle voordelen die hierboven genoemd stijgt de waarde van je woning flink.

Subsidie

Bij het aanschaffen van kozijnen heb je nu recht op een subsidie, namelijk de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Je hebt recht op deze subsidie als je twee of meer duurzame verbeteringen aan je woning laat uitvoeren. Je kan kunststof kozijnen dus combineren met HR++ glas. Als je deze maatregelen laat uitvoeren zal je ongeveer 20% besparen op je uiteindelijke kosten.

Wil jij genieten van de vele voordelen van nieuwe kozijnen? Vergelijk offertes via Solvari. Zo vergelijk je meerdere betrouwbare specialisten en vind je de specialist die bij je past.

Vind dé beste specialist voor kozijnen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's