Kunststof kozijnen

1043

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Zie jij het verschil nog tussen hout of kunststof? Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in allerlei kleuren en verschillende looks. Kunststof kozijnen brengen veel voordelen met zich mee. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes voor kunststof kozijnen, en profiteer! 

Betere isolatie

Kunststof kozijnen isoleren veel beter dan andere materialen. Zo verlaag je de energierekening met €150 per jaar. Daarnaast verhoog je aanzienlijk je wooncomfort.

Preventief tegen inbraak

Kunststof kozijnen werken  preventief tegen inbraak. Bij het zien van goede kozijnen gaan inbrekers sneller naar een woning die minder goed beveiligd is.

Je huis ziet eruit als nieuw

Naast dat kunststof kozijnen bijdragen aan een nieuwe uitstraling, stijgt je huis flink in waarde als je kunststof kozijnen laat plaatsen. Ze zijn erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Kom direct in contact met specialisten in jouw regio!  

Prijzen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Soorten glas en kunststof kozijnen

De kosten van nieuwe kozijnen zijn sterk afhankelijk van het aantal kozijnen, het materiaal dat je kiest en het soort glas. Het merendeel van de woningeigenaren kiest ervoor om kozijnen te plaatsen inclusief glas. Vroeger werd er standaard enkel glas gebruikt, tegenwoordig zijn de mogelijkheden een stuk uitgebreider. Het is nu niet alleen enkel en dubbel glas, er zijn verschillende soorten hoogrendementsglas. De meeste gebruikte glassoorten zijn HR+ en HR++. HR staat hierbij voor hoog rendement, de isolatiewaarde van deze glassoorten is erg hoog. HR+ glas bestaat uit 2 glasplaten met stilstaande droge lucht ertussen. Eén van deze glasplaten is voorzien van een isolerende laag die ervoor zorgt dat het glas nog beter isoleert. HR++ glas is hetzelfde opgebouwd als HR+ glas, alleen zit er edelgas tussen de 2 glasplaten. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde. De kosten voor kunststof kozijnen inclusief montage van HR++ glas beginnen bij €850. Deze prijs verschilt met de specifieke wensen van de klus.

Wat kosten kunststof kozijnen

Als je bij een gemiddelde woning (normale eengezinswoning) een aantal kozijnen laat vervangen betaal je al snel €6.750. De prijzen kunnen altijd hoger oplopen als je specifieke wensen hebt. Al zou je alle kozijnen laten vervangen in je woning zowel ramen als deuren, zit je al snel op gemiddeld €14.000. Het is een flinke investering maar je krijgt er ook veel voor terug. Een comfortabelere woning en een woning die er weer als nieuw uit ziet! Oude kozijnen laten vrij veel lucht door, met nieuwe kozijnen heb je dus gelijk betere isolatie voor jouw woning.

Een puntje waar je misschien niet gelijk aan denkt als je op zoekt bent naar nieuwe kozijnen: naar binnen of buitendraaiende ramen? Toch is het slim om hier goed over na te denken en eventuele prijsverschillen te vergelijken.

Wil je gratis en vrijblijvend advies over nieuwe kozijnen? Geheel afgestemd op jouw situatie?