Verduurzamen met een lening of hypotheek: interessant voor je portemonnee

let op! Geld lenen kost geld

Slim investeren in verduurzamen zorgt voor lagere maandlasten, meer wooncomfort en een hogere woningwaarde. Verduurzamen kan je vaak meefinancieren in je hypotheek, waarbij je mogelijk in aanmerking komt voor duurzaamheidskorting.

De voordelen van meefinancieren in je hypotheek zijn:

 •  Geen hoge investering nodig
 •  Je spaargeld blijft op je rekening staan
 •  Profiteren van korting op je hypotheek

Wi je zonnepanelen op je dak of betere isolatie in je spouwmuren? Solvari brengt je snel in contact met bedrijven actief in je buurt. Maar hoe betaal je die duurzame maatregelen? Ook met de financiering helpen we je graag verder. 

Via Solvari kom je in contact met deskundige kredietverstrekkers die je graag te woord staan en advies op maat bieden.

Deze partijen helpen je met het financieren van je duurzame woning:

Kredietadvies op maat
via InnoFin

InnoFin wil woningeigenaren graag stimuleren om te investeren in het verduurzamen van hun woning. Een lening zorgt er voor dat de kosten voor een energiezuinigere woning niet in één keer opgebracht hoeven te worden. 

Financieren in je hypotheek
via Hypotheekrente.nl

Hypotheekrente.nl vergelijkt alle 40 geldverstrekkers in Nederland op basis van rente, voorwaarden en duurzaamheidskorting. Ze zetten alle opties voor de financiering van energiebesparende maatregelen vrijblijvend voor je op een rij.

Verduurzamen met spaargeld, lening of oversluiten hypotheek?

Elke situatie is anders. Jouw persoonlijke situatie geeft vaak de doorslag bij het kiezen van een financieringsoptie voor verduurzamen. 
Onze partners helpen je graag met persoonlijk advies en een voorstel op maat!

Je kan natuurlijk je eigen spaargeld gebruiken. Door de lage rente levert het geld op je spaarrekening namelijk nauwelijks nog iets op. Maar ook een persoonlijke lening of het oversluiten van je hypotheek zijn opties. Wat zijn de voordelen?
Voordelen lening t.o.v. spaargeld gebruiken
 • Betaalde rente mogelijk fiscaal aftrekbaar
 • Grotere woonwensen in één keer realiseren
 • Gemakkelijk vergelijken, afsluiten en stopzetten
 • Spaargeld achter de hand houden
Voordelen lening t.o.v. hypotheek oversluiten
 • Geen advieskosten en kosten voor hypotheekakte
 • Apart krediet kan boetevrij afgelost worden
Voordelen hypotheek oversluiten t.o.v. lening
 • Lagere hypotheekrente
 • Duurzaamheidskorting tijdens de hele looptijd
 • Mogelijk rentekorting bij oversluiten

Verantwoord financieren

Houdt het prijskaartje je tegen om een klus daadwerkelijk uit te laten voeren? Er zijn verschillende mogelijkheden om het verduurzamen van je woning te financieren. Zo kun je toch profiteren van de voordelen van een energiezuinige woning.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw situatie? We brengen je graag in contact met deskundige kredietverstrekkers die je voorzien van persoonlijk advies op maat.

Solvari helpt je verder!

Via Solvari vergelijk je gratis en vrijblijvend offertes van deskundige installatiebedrijven bij jou in de buurt. Solvari is het toonaangevende platform om betrouwbare vakspecialisten te vinden voor jouw woningverbetering.

Wanneer je via Solvari offertes aanvraagt voor bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen of spouwmuurisolatie, brengen we jou in contact met maximaal 3 aangesloten vakspecialisten die werkzaam zijn in jouw regio. Al meer dan 1 miljoen consumenten gingen je voor!

Eerder bekeken pagina's