40% meer zonne-energie in 2017

In 2017 is veel meer duurzame energie opgewekt dan in 2016. De populariteit van zonnepanelen is goed te merken, want de zonne-energieproductie steeg met maar liefst 40 procent.

De stijging van de opgewekte zonne-energie blijkt uit de jaarcijfers van energieopwek.nl, stelt de Sociaal-Economische Raad (SER). In 2016 werd 1.500 gigawattuur aan zonne-energie opgewekt en in 2017 liep dat op naar 2.100 gigawattuur aan zonne-energie. In Nederland gebruiken we 120.000 gigawattuur aan stroom per jaar. Er is dus nog heel wat winst te behalen door zonnepanelen te laten plaatsen. 

Doelstelling duurzame energie

In het huidige Energieakkoord staat dat in 2020 14 procent van de energie hernieuwbare energie moet zijn. Drie jaar later moet dat zelfs al 16 procent zijn. Momenteel werkt Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, aan een nieuw Energieakkoord. Dit vernieuwde akkoord zal komende zomer klaar zijn en is waarschijnlijk nog ambitieuzer.

Bereken zelf jouw besparing met zonnepanelen!

Ben je, net als 72% van de Nederlanders, bereid zonnepanelen te plaatsen en benieuwd wat zonnepanelen voor jouw portemonnee kunnen betekenen? Met onze handige tool weet je in vijf klikken wat zonnepanelen op jouw dak je opleveren. Bereken zelf jouw besparing met zonnepanelen!