5 grote voordelen van zonnepanelen

Johan
Johan Hazenbroek
woensdag 07 mei 2014, Geschatte leestijd: 1min

Hoe klinkt dit: u verdient €16.000 in 20 jaar en u hoeft daar in principe zelf helemaal niets voor te doen. U bent onafhankelijk van een energieleverancier en u draagt uw steentje bij aan het milieu. Na een eenmalige investering, geniet u tientallen jaren van gratis stroom. Wist u dat zonnepanelen zelfs meer opleveren dan de rente over uw spaargeld?

Hieronder worden de vijf grootste voordelen van zonnepanelen voor u opgesomd.

1. Geld besparen

U wordt uw eigen energieleverancier, dus u bespaart flink geld, doordat de energierekening omlaag gaat. Binnen 8 jaar kunt u uw investering in zonnepanelen al terugverdienen. Tip: u betaalt nu maar 6% btw over het installeren van zonnepanelen in plaats van 21%. En het mooie is: u kunt de btw direct weer terugvragen aan de Belastingdienst.

2. Geld verdienen

Wekt u meer energie op dan u zelf verbruikt? Geef dit dan aan bij uw energiebedrijf. U kunt dan energie terugleveren (salderen) en op die manier dus zonne-energie omzetten in geld.

3. Goed voor milieu

Zonlicht is gratis en veilig. Door gebruik te maken van zonne-energie beperkt u de uitstoot van CO2.

4. Woningwaarde stijgt

Mensen zijn zeer geïnteresseerd in woningen met zonnepanelen! De nieuwe bewoners weten dat ze dan een lage energierekening hebben en worden daar enthousiast van. Gaat u uw woning verkopen, maar wilt u de zonnepanelen niet achterlaten? U kunt ze ook gewoon meeverhuizen.

5. Geen onderhoud

Zonnepanelen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Het is wel belangrijk dat ze schoon blijven, omdat ze dan het meeste opleveren.