72% van de Nederlanders is bereid zonnepanelen te plaatsen

Maar liefst 72% van de Nederlanders is bereid om zonnepanelen te plaatsen en zo aan duurzame energieopwekking bij te dragen.

Dit blijkt uit een onderzoek dat het ministerie van Economische Zaken uit heeft laten voeren. In dit onderzoek, dat gehouden is onder 2299 Nederlanders tussen de 28 en 75 jaar, is gekeken naar welke maatregelen Nederlanders bereid zijn te nemen. De 72% omvat Nederlanders die 'misschien' zonnepanelen zouden plaatsen.

Maatregelen voor duurzame energie

Wat veel Nederlanders doen om het energieverbruik te beperken: de verwarming wat lager zetten, koken op een elektrisch fornuis in plaats van op gas en wat vaker de fiets in plaats van de auto pakken. Waar we dan niet of in ieder geval in veel mindere mate toe bereid zijn: afnemen van stroom bij een kerncentrale en minder vaak met een vliegtuig reizen.

Zonne-energie populairste optie

Als we kijken naar wat Nederlanders kiezen met betrekking tot vermindering van CO2-uitstoot, is zonne-energie veruit de populairste optie. Maar liefst 87% van de ondervraagden bracht een stem uit op zonne-energie. Wat ook populair is: isolatie, stimuleren van energiezuiniger leven en vaker fietsen in plaats van autorijden.

Nederlanders positiever over zonnepanelen

Hetzelfde onderzoek werd uitgevoerd in 2015. In vergelijking met twee jaar geleden zijn we positiever gaan denken over het stimuleren van zonne-energie. In 2015 werd 77% daar blij van en nu is het maar liefst 87%.

Overweeg jij ook zonnepanelen te plaatsen?

Hoor jij bij de 72% en wil je graag meer weten over zonnepanelen? We hebben een handige rekenhulp voor zonnepanelen ontwikkeld. In vijf klikken ontdek jij wat je met zonnepanelen kan besparen. Dit is natuurlijk geheel gratis en vrijblijvend! Als dit bedrag je aanstaat, kunnen wij je in contact brengen met maximaal vijf specialisten in jouw regio. Dan krijg je persoonlijk advies en offertes op maat, wederom geheel kosteloos en zonder verplichtingen. Wat ook goed is om te weten is dat we elke maand €250 korting geven aan consumenten die via Solvari een klus hebben laten uitvoeren en dat de Belastingdienst je €800 btw op 10 zonnepanelen teruggeeft

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen! »