8 Tips om Energie te Besparen

Nahom Isaac
donderdag 07 november 2013, Geschatte leestijd: 1min

Met de koude wintermaanden zijn we snel geneigd de thermostaat weer omhoog te draaien, maar dit is natuurlijk niet zo goed voor het milieu en evenmin voor je portemonnee. Niemand heeft het graag koud, maar zijn er dan echt geen eenvoudige maatregelen waarmee je geld kan besparen, zonder dat het ten koste gaat van het comfort? Deze 8 tips zorgen ervoor dat je geld overhoudt, het milieu minder belast, zonder dat je er zelf hinder van ondervindt.

1. Neem bij het koken geen onnodig grote pan en vul deze ook niet met meer water dan u nodig heeft. Het kost u niet alleen iedere dag enkele liters meer water, maar ook het verhitten van een grote pan met meer water kost veel energie.

2. Was op 30 graden in plaats van 40 graden. Uw wast niet minder schoon, tenzij u zeer vuil goed moet wassen. Voor een doorsnee wasbeurt is 30 graden ruim voldoende. Hiermee bespaart u op jaarbasis al een fors bedrag op uw energierekening.

3. Douche 2 minuten korter, dat bespaart tientallen liters per keer dat u douchet en scheelt op jaarbasis enkele tientallen euro's.

4. Vergelijk energieleveranciers, zo vindt je eenvoudig de goedkoopste leverancier. Een vergelijking kost enkele minuten, evenals het overstappen. De goedkoopste energieleverancier vinden, wordt zo vereenvoudigd en onafhankelijk voor u uitgevoerd. Door over te stappen naar een goedkope energieleverancier besparen huishoudens gemiddeld € 200. De besparing kan zelfs oplopen tot een veelvoud. Hiermee wordt niet minder energie verbruikt, maar er wordt wel flink op de kosten van energie bespaard.

5. Laat verlichting niet onnodig branden. Dit bespaart zo'n 10% van de elektriciteitskosten.

6. Zet de verwarming een paar graden lager wanneer u gaat slapen na een koude winterdag. Draag dan bijvoorbeeld een pyjama of sokken. De verwarming terugdraaien naar 15 graden kan zelfs meer dan 100 euro per jaar opleveren.

7. Plaats uw koelkast of diepvries tenminste 10 centimeter van de muur. Zo kunnen deze veelverbruikende apparaten beter hun warmte kwijt.

8. Zet apparaten helemaal uit in plaats van op stand-by. Ook dit levert een besparing op van enkele tientallen euro's per jaar.

Deze energie bespaartips zijn eenvoudig toe te passen, zonder dat dit ten koste gaat van uw comfort. Een optelsom van deze bespaarmaatregelen levert tot wel €1200,- per jaar op!

Gerelateerde artikelen

donderdag 19 februari 2015

Meer woningen verkocht in januari

maandag 19 juni 2017

Energie opwekken met zonneverf