Aantal zonnepanelen in Nederland blijft maar groeien!

Lorenzo
Lorenzo Fioraliso
vrijdag 09 november 2018, Geschatte leestijd: 1min

Nederlanders kiezen steeds meer voor zonnepanelen. In de eerste helft van dit jaar is er een recordaantal van 2,3 miljoen exemplaren geïnstalleerd, meldt onderzoeksbureau Dutch New Energy Research.

„Dat staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van 170.000 huishoudens en een CO2-besparing van jaarlijks bijna een halve megaton”, zegt directeur Rolf Heynen. Hij denkt dat deze trend van het laten plaatsen van zonnepanelen voorlopig aanhoudt. 
De toename van zonnepanelen lijkt te worden veroorzaakt doordat men steeds meer inziet wat men kan besparen. Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren namelijk enorm in prijs gedaald, terwijl het rendement en de efficiëntie gestegen zijn. Daarnaast is het aantal zonuren in 2018 enorm toegenomen, waardoor eigenaren gemiddeld vele tientallen euro's hebben bespaard ten opzichte van een gemiddeld zonnig jaar. Door slim te investeren, bespaar je op de langere termijn flink wat geld. 

Slecht geïnformeerd

Het bureau zocht ook uit dat de gemiddelde consument in Nederland een terugverdientijd van vijf jaar voor zonnepanelen acceptabel vindt. Toch zijn veel mensen slecht geïnformeerd, blijkt uit het onderzoek. Zo denkt de gemiddelde consument dat zonnepanelen twee keer duurder zijn dan in de praktijk het geval is. Door vroegtijdig offertes te vergelijken en in contact te komen met meerdere specialisten, kan je aan de hand van betrouwbare informatie de juiste keuzes maken. Lees voorafgaand gerust meer over zonnepanelen.

Gerelateerde artikelen