Als gescheiden stel tóch samenwonen? Het kan!

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 05 augustus 2016, Geschatte leestijd: 1min

Zo’n 1 op de 3 huwelijken redden het tegenwoordig niet meer. Steeds meer mensen gaan scheiden, wat een hoop gedoe met zich mee brengt. Wat ga je bijvoorbeeld doen met het huis?

Bouwkundige ontwerpers van Studio OBA hebben hier een oplossing voor gevonden. In samenwerking met de bedenker, Omar Kbiri, hebben zij een woning ontworpen waarin gescheiden stellen samen kunnen blijven wonen.

Samen verder

Het ontwerp bestaat uit twee delen die lijken op één geheel. Deze twee onderdelen vormen samen een moderne woning. Wanneer je even ruimte voor jezelf wilt is dat geen probleem. De onderdelen kunnen namelijk losgekoppeld worden, waardoor beiden delen los verder kunnen drijven.

De woning beweegt mee met de relatie

Volgens bedenken Omar Kbiri wordt zijn idee door het oplopende aantal scheidingen helaas steeds relevanter. ‘’Ik vind het vooral mooi dat we er hiermee voor zorgen dat de thuisbasis stabiel blijft in alle hectiek rondom een scheiding - je hoeft namelijk niet ook nog eens te verhuizen.’’ Volgens Vincent Ringoir, die ontwerper is bij Studio OBA, was de voornaamste uitdaging in dit project om een huis te creëren dat één geheel lijkt, maar uit twee delen bestaat. ‘’Zoals we het bedacht hebben, beweegt de woning mee met de relatie: als het goed gaat vormt het één geheel en als de stellen uit elkaar drijven, drijft het huis letterlijk ook uit elkaar.’’

In het eerste kwartaal van 2017 moet het huis beschikbaar worden voor geïnteresseerden. In de tussentijd werkt het team nog verder aan het concept, zodat deze beter zal aansluiten bij de vraag van de markt.