Asbest eraf, zonnepanelen erop

Nahom Isaac
woensdag 31 oktober 2012, Geschatte leestijd: 1min

Afgelopen jaren hebben meerdere provincies een subsidie verleend aan bedrijven in de agrarische sector die hun asbest daken hebben vervangen door nieuwe daken met daarop zonnepanelen. Doordat deze bedrijven op deze manier extra worden gestimuleerd hun asbest daken te vervangen en ook de duurzame energie te gaan gebruiken is er 20 miljoen euro vrijgegeven voor een landelijke subsidie ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’.

Met dit geld, dat op basis van de hoeveelheid agrarische bedrijven per provincie wordt verdeeld, kunnen de bedrijven een subsidie ontvangen voor de zonnepanelen die op het vernieuwde dak worden geplaatst. Door met zonne-energie stroom op te wekken zullen de bedrijven enorm besparen op energiekosten en daarmee de financiering van de sanering rond krijgen.

Staatssecretaris Atsme van het ministerie van Infrastructuur en Milieu: “Hiermee slaan we twee vliegen in één klap: het voor de gezondheid mogelijke risicovolle asbest wordt gesaneerd, en de agrarisch ondernemen gaat duurzame energie produceren.”