Btw-teruggave voor alle zonnepaneleneigenaren!

Martijn
Martijn Scholman
donderdag 05 april 2018, Geschatte leestijd: 1min

Consumenten die in een ver verleden zonnepanelen hebben gekocht, kunnen btw over de panelen en installatie terugvragen. Het jaar van aankoop maakt hierin niet uit!

Ook kunnen eigenaren nu veel makkelijker de btw terugvragen: je hoeft maar één keer aangifte te doen in plaats van over alle benutte jaren.

Duizenden euro’s voordeel

De eigenaren moeten zich registreren als btw-ondernemer om de btw over de zonnepanelen en de installatie daarvan terug te kunnen krijgen. Directeur Belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis Rob Mulder zei dat de teruggave honderden tot duizenden euro’s voordeel kan opleveren. Zo worden zonnepanelen financieel aantrekkelijker!

Leuker kan ik het niet maken...

De Belastingdienst heeft wel tijd nodig om de werkwijze aan te passen. Iedereen krijgt voor 1 mei een reactie van de fiscus bij het opsturen van het formulier. Je krijgt een btw-aangifteformulier mee en inloggegevens, waarmee je je rekeningnummer kan doorgeven. Wanneer dit is gelukt kan het je dus een grote besparing opleveren!

Iedereen kan aangifte doen

Hiervoor was er in Nederland een uiterste termijn voor mensen die na 20 juni 2013 zonnepanelen hebben aangeschaft. Zonnepaneleneigenaren moesten binnen vijf jaar na het kalenderjaar van de aankoop een aanvraag indienen. Afgelopen december is er echter besloten dat ook de eigenaren die eerder zonnepanelen hebben aangeschaft hun btw mogen terugvragen.