BTW-verhoging? Laat uw vaste lasten dalen!

Nahom Isaac
maandag 01 oktober 2012, Geschatte leestijd: 1min

Vandaag is het BTW-tarief verhoogd van 19% naar 21%. Hierdoor zullen de komende tijd veel zaken die u dagelijks gebruikt, duurder worden. Zo wordt bijvoorbeeld ook de belasting op elektriciteit en gas verhoogd. Grote kans dat u juist die twee dingen tijdens de komende herfst- en wintermaanden een stuk meer zal verbruiken. Hieronder vindt u enkele tips waarmee u uw energierekening de komende maanden juist kunt laten dalen in plaats van stijgen.

Isoleer uw woning en ontloop de verhoogde BTW

Terwijl uw verwarming hard aan het werk is om uw huis op een aangename temperatuur te krijgen, gaat er aan de andere kant via de muren, vloer en dak enorm veel warmte verloren. Door uw woning beter te isoleren, kan dit warmteverlies gigantisch worden beperkt. Om betere isolatie van woningen te stimuleren hoeft u over de arbeidskosten en de materiaalkosten van isolatie geen 21% BTW te betalen, maar slechts 6%. Dit, in combinatie met de hoge besparingen, zorgt ervoor dat een investering in isolatie snel is terugverdiend. Voor spouwmuurisolatie is de terugverdientijd gemiddeld zelfs maar 3,5 jaar. Daarna bespaart u elk jaar nog steeds enkele honderden euro's op uw stookkosten. Ook handig om te weten: het isoleren van uw woning is vaak binnen enkele uren gebeurd, zonder rommel in huis.

15% korting op zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaart u jaarlijks gemakkelijk een paar honderd euro op duurder wordende elektriciteit. Natuurlijk worden zonnepanelen zelf ook duurder, maar door de beschikbare subsidie voor zonnepanelen van 15% krijgt u dus ook meer korting. De uiteindelijke prijsstijging, zal dus minder zijn dan 2%. (Let op: het maximale subsidiebedrag bedraagt €650,-). De gestegen elektriciteitsprijs zorgt voor een grotere jaarlijkse besparing en dus een kortere terugverdientijd.

Gerelateerde artikelen