Consumenten hebben steeds meer moeite om een vakman te vinden

Martijn
Martijn Scholman
maandag 30 april 2018, Geschatte leestijd: 1min

Schilders, timmermannen, loodgieters, elektriciens en andere vakmannen hebben door de bloeiende economie handen tekort om alle klussen op te pakken. De magere jaren van de crisis, waarin de vakmannen weinig werk hadden, zijn voorbij. Nu is het juist omgekeerd! Vakmannen hebben door een tekort aan personeel werk zat.

Zoek de vakman!

Er staan volgens het UWV tienduizenden vacatures open. En dat aantal loopt op. Het aantal WW-uitkeringen neemt dan ook sterk af. In 2013 waren er nog 62.000 nieuwe WW-gevallen. Dat aantal daalde in het jaar stukje bij beetje. Vorig jaar waren er nog 21.000 nieuwe WW-uitkeringen. Dat scheelt een hoop in vergelijking met 2013! Deze dalende trend loopt volgens een woordvoerder in het eerste kwartaal van 2018 door: 6.100 uitkering in vergelijking met 8.600 in het eerste kwartaal van 2017.  

Het VNOM, een bedrijf dat zzp’ers aan het klussen helpt, bevestigt dat de kosten de pan uit rijzen. Een projectmanager bevestigt dat de situatie bijna bizar is. Hij herkent de forse loonstijgingen tot wel 20 procent en bonussen als bijvoorbeeld een lease-auto.

Je hoeft niet altijd lang te wachten...

Voor de consument is dit minder prettig: de wachttijden lopen enorm op. In veel gevallen moet je in het slechtste geval maanden wachten als je belt voor een schilder. Ze hoeven veelal niet te verwachten dat ze volgende week aan de beurt zijn.

Solvari biedt nog volop vakmannen voor jouw klus aan huis. Of je graag offertes wil vergelijken voor schilderwerk of voor spouwmuurisolatie, Solvari heeft vakmannen die wél de tijd voor je hebben. Zij nemen snel contact met je op. Je kan door offertes te vergelijken bovendien tot 40% besparen! Zo raak jij zelf in een luxepositie!


Gerelateerde artikelen