De zon weren is isoleren

George Gough
vrijdag 13 juni 2014, Geschatte leestijd: 1min

Als u op zoek bent naar zonwering, doet u dit waarschijnlijk omdat u zonlicht wilt tegenhouden. U hoeft dan niet met uw ogen te knijpen als u op de bank tegen de zon inkijkt en uw huis blijft een stuk koeler. Maar wist u dat zonwering ook zorgt voor isolatie? Fijn in de zomer, als u even binnen af wilt koelen, maar ook fijn als het in de winter binnen warmer is. En dan bespaart u ook nog eens energie en geld!

Voordeel in elk seizoen

In de zomer heeft zonwering natuurlijk de meeste voordelen. Het zorgt dat u geen last heeft van zon in uw gezicht of in uw televisiescherm en het is binnen zo’n 7 graden kouder dan buiten. 's Winters is het hebben van zonwering ook gunstig, vanwege de isolerende functie. Het gaat dan vooral om screens, shutters, rolluiken en gordijnen. Als u deze dicht heeft, ontsnapte de warmte niet via uw ramen. Zeker in de winter is het ook nog eens lekker knus als u de gordijnen dicht heeft. Mensen die voorbij lopen zien u niet zitten, het geeft een warm gevoel en met mooie zonwering ziet het er ook nog eens goed uit. Let wel op dat u gordijnen niet voor uw verwarming hangt, want dan komt de warmte niet in uw kamer.

Energie- en kostenbesparing

Doordat de temperatuur in uw woning constant blijft, hoeft u minder te stoken. Daarmee bent u goed voor uzelf én voor het milieu. U bespaart namelijk energie en dat is heel gunstig voor uw bankrekening!

Ontvang gratis offertes voor zonwering! »

Gerelateerde artikelen