Deze zomer al zonnepanelen op je dak? Flink hogere besparingen!

Lenneke
Lenneke Manschot
donderdag 12 juli 2018, Geschatte leestijd: 1min

Het eerste half jaar van 2018 bracht ons een recordhoeveelheid zonnestroom. Zonnepaneleneigenaren cashten flink: de opbrengst lag maar liefst 13 procent hoger dan gemiddeld.

Zowel februari, mei als afgelopen maand waren enorm zonnig. Dat februari een supermaand was voor zonnepaneleneigenaren schreven we eerder al. Volgens cijfers van Essent lag het aantal zonuren in de eerste helft van dit jaar zo'n 16 procent hoger dan het langjarige gemiddelde. Ook de instraling was hoger. Al met al zorgt dit voor een gemiddeld huishouden voor een besparing van €281 op de energierekening, wat €32 meer is dan gemiddeld. En er is meer goed nieuws op zonnepanelengebied!Terugleversubsidie zonnepanelen

Momenteel maakt een deel van de huidige zonnepaneleneigenaren gebruik van de salderingsregeling. In 2020 verandert dit in een terugleversubsidie, waarbij het uitgangspunt is dat je je panelen sowieso binnen 7 jaar terugverdient.

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat iedereen zonnepanelen moet hebben


Uit onderzoek blijkt dat 58 procent van de Nederlanders vindt dat elk huishouden zonnepanelen moet hebben. De voornaamste reden is dat ze vinden dat we met zonnepanelen het opwarmen van de aarde moeten tegengaan. Maar liefst 37 procent vindt dat zonnepanelen zelfs verplicht moeten zijn voor iedereen die het kan betalen. Meer hierover lees je in het nieuwsbericht '58% van de Nederlanders vindt dat iedereen zonnepanelen moet hebben'.


Terugverdientijd zonnepanelen veel korter dan helft Nederlanders denkt

Maar liefst meer dan de helft van de Nederlanders schat de terugverdientijd van zonnepanelen veel langer in. De helft denkt dat een gemiddeld gezin de panelen in 10 jaar terugverdient en iets minder dan de helft gaat uit van een terugverdientijd van 15 jaar of langer. We schatten ook massaal de kosten van zonnepanelen te hoog in: 12 procent denkt dat een gemiddeld gezin meer dan 10.000 euro betaalt voor zonnepanelen. En dat terwijl zonnepanelen voordeliger zijn dan ooit.

Heb jij de btw op zonnepanelen al teruggevraagd?

Wist je dat je de btw op je zonnepanelen gewoon terugkrijgt van de Belastingdienst als je hierom vraagt? Hoewel voor veel mensen het prijskaartje van zonnepanelen een argument is ze niet aan te schaffen, valt de prijs en terugverdientijd in werkelijkheid vaak mee. Zeker als je bedenkt dat je gemiddeld €800 btw terugkrijgt op 10 zonnepanelen.

Gerelateerde artikelen

donderdag 07 januari 2016

​Belasting op gas flink hoger

donderdag 10 april 2014

Meer kans op uw droomhuis

maandag 07 april 2014

Veel bezoekers Open Huizen Dag