Drie eenvoudige kersttrends voor in huis

George Gough
maandag 22 december 2014, Geschatte leestijd: 1min

Over een paar dagen is het Kerst. Dat betekent stress in supermarkten voor de laatste boodschappen en nog even snel langs wat winkels voor cadeaus. Omdat Kerst al veel geregel is, hebben wij 3 eenvoudige kerstdecoratietrends op een rijtje gezet. Zo tovert u met weinig tijd toch de laatste kersttrends op tafel!

Groene loper
Mensen denken bij een loper al snel aan rood, maar dit jaar zie je veel groen in huis. Natuurlijke accenten, houten accenten en veel groen. Komen familie en vrienden dit jaar bij u eten, zorg dan dat uw tafel gedekt is volgens de laatste trends. Eén trend die wij spotten: de groene tafelloper. Denk bijvoorbeeld aan dennentakken, hulst, vetplanten, mos, rode besjes en boomschors. Sfeervol, natuurlijk en toepasbaar voor alle woonstijlen. Rangschik de groene elementen, of ga juist voor structuur en voeg bijvoorbeeld kaarsen of kandelaars toe voor een luxe afwerking!

Persoonlijke aanhef
Laat dit jaar de etiketten achterwege en bespaar uzelf de moeite om een stuk cadeaupapier te zoeken waar u de naam kunt noteren. Dit jaar gaan we back to basics met simplistische naamkaartjes, (duurzaam) bruin inpakpapier en hier en daar een takje ‘Kerst’. Gestructureerd en overzichtelijk voor onder de boom, maar door de zachte en rustieke kleuren ook sfeervol, elegant en een tikkeltje speels.

Elegante stillevens
Dit jaar heeft de eenvoudige glazen vaas haar opmars gemaakt in verschillende verschijningen. Niet alleen de grote designmerken brachten de vazen op de markt, ook de ietwat kleinere woonwarenhuizen. Behoud het licht in uw woning en maak stillevens van verschillende transparante vazen met slechts één dennentak. Sfeervol voor in de hal bij het ontvangst van uw gasten, maar ook knus voor op de salontafel of als onderbreking in uw groene loper.

Solvari wenst u een sfeervolle kerst!

PS: alle bovenstaade inspiratiebeelden en meer vindt u op ons Kerst-bord!