Energie besparen doe je nu!

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 30 januari 2018, Geschatte leestijd: 1min

De overheid is 22 januari opnieuw begonnen met de campagne 'Energie besparen doe je nu'. De campagne is gericht op particulieren en besteedt aandacht aan woningisolatie en het opwekken van duurzame warmte.

De campagne 'Energie besparen doe je nu' gaat nu niet alleen om energiebesparing door het huis te isoleren. Ook duurzame technieken om het huis te verwarmen, zoals warmtepompen en zonneboilers, zet de overheid nu in het zonnetje. Om je voor die twee laatstgenoemde opties extra warm te maken, kan je daar subsidie voor aanvragen. Lees meer over subsidie voor warmtepompen.

Woningeigenaren die al geïnvesteerd hebben in het energiezuinig maken van de woning, vertellen hun verhalen. Zo zie je zelf dat energiebesparing voor iedereen toegankelijk is!

Voor isolatie en zonnepanelen gelden momenteel geen subsidies. Wel kan je de btw op zonnepanelen terugvragen, wat neerkomt op €800 op 10 panelen wat je terugkrijgt van de Belastingdienst. Laat je je huis isoleren, dan betaal je nu nog maar 6% btw. Let op: in 2019 stijgen de prijzen voor woningonderhoud, dus nu investeren voorkomt pijn in je portemonnee!

Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn om te besparen? Maak gratis gebruik van ons bespaaradvies op maat. In 7 klikken weet je precies waar jij op dit moment geld laat liggen en hoe je dit in de toekomst in je portemonnee kan houden.

Gerelateerde artikelen