Het beveiligen van een bedrijfspand

George Gough
zondag 02 november 2014, Geschatte leestijd: 1min

Het beveiligen van een bedrijfspand is niet altijd erg goed geregeld. De veiligheid van een bedrijfspand kan in principe op meerdere manieren worden gezien, denk bijvoorbeeld aan de brandveiligheid en het evacuatieplan voor als er iets met het pand zelf gebeurt en anderzijds aan de buitenbeveiliging ter preventie van bijvoorbeeld inbraken. Het laatste heeft natuurlijk alleen met de beveiliging van uw bedrijfspand te maken. Daarnaast is het eerste punt verplicht, elk bedrijf moet zich aan de door de Arbowet opgestelde regels houden. De buitenbeveiliging is echter niet in de vorm van regels opgesteld en bekend. Hierdoor gebeurt het vaak dat ondernemers hier een steekje laten vallen bij de veiligheid van het bedrijfspand, terwijl er een hoop inbraken ook voorkomen kunnen worden.

Omheining

Zo is bijvoorbeeld alleen al de omheining van een bedrijfspand erg belangrijk. Hierbij zijn er al vele keuzes die gemaakt moeten worden als u de optimale veiligheid in en rondom het pand wilt garanderen. Zo kunt u bij alleen de verschillen in hekwerken al kiezen tussen spijlenhekwerk, staalhekwerk en gaashekwerk. Denkt u bij deze optie al dat u hulp nodig heeft bij het verbeteren van uw buitenbeveiliging? Dan is het slim professionals in te schakelen die u advies kunnen geven over de beveiliging van het gehele pand. Zij zullen u bijstaan bij het positioneren van onder andere toegangscontrole, alarmsystemen en camerasystemen. Ook kunnen zij monteurs regelen die bij afleveren ook meteen de producten op de juiste plek en juiste manier monteren zodat u verzekert bent van kwaliteit.

Het onderhoud

Natuurlijk moet de apparatuur die wordt gebruikt voor beveiliging goed worden onderhouden. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw installatie en u verkleint de kans op een storing en/of onveilige situatie. Ook voldoet u dan altijd aan de regelgevingen en normeringen. Vaak is het dan ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten waardoor u ervan verzekerd bent dat uw bedrijfspand altijd over de optimale veiligheid beschikken en het onmogelijk maakt voor ongewenste gasten binnen te komen.

Gerelateerde artikelen