Hoe houdt u de inbreker buiten de deur?

Nahom Isaac
vrijdag 26 september 2014, Geschatte leestijd: 2min

Ongeveer 12% van de Nederlanders denkt dat de kans dat er bij hen wordt ingebroken groot is. Opvallend is dat sinds 2008 steeds meer mensen dit gevoel hebben.

Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. CBS vindt de toename opmerkelijk, aangezien het aantal inbraken nauwelijks toeneemt. Toch is het aantal inbraken nog steeds veel te hoog. Heeft u nu ook een gevoel van onveiligheid? Hopelijk kunnen we dan een deel van uw zorgen wegnemen met onderstaande tips en onze checklist!

Klik op de afbeelding om onze handige checklist te bekijken en onze tips niet te missen!


Kunststof kozijnen: verklein de inbraakkans met 90%

Verouderde kozijnen zijn voor inbrekers bijna een cadeautje. Zo kunnen ze namelijk heel snel uw woning binnenkomen. Nieuwe kunststof kozijnen hebben tegenwoordig een meerpuntsvergrendeling, waardoor dat al veel moeilijker wordt. Daarnaast zijn ze gemaakt van splintervrij pvc en hebben ze een sterk, stalen binnenwerk. De inbreker loopt uw huis dan liever voorbij.

Alarm: schrik inbrekers af

Ziet een inbreker toch een mogelijkheid om uw woning binnen te komen? Dan is het fijn als er een alarm afgaat. Als u kiest voor een luid alarm is de kans groot dat de inbreker van schrik wegrent zonder aan uw waardevolle spullen te komen. Kiest u voor een stil alarm? Dan kan er meteen een signaal afgegeven worden aan een meldkamer, zodat agenten direct achter de inbreker aan kunnen.

Camerabeveiliging: uw bezittingen tot 60% veiliger!

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in camerabeveiliging. Bij bijvoorbeeld winkelpanden is het al heel normaal om camera’s te zien hangen, maar ook bij woonhuizen wordt het steeds gewoner. De camera’s worden kleiner en zijn vaak zelf ook vandalismebestendig. Ze worden ook steeds geavanceerder. U kunt tegenwoordig zelfs de camera 360 graden draaien en opnemen op de hoogste kwaliteit. Uw wensen beïnvloeden de prijs natuurlijk wel.

Camerabeveiliging heeft veel voordelen. Zo kan het een afschrikkende werking hebben. De inbreker wil zichzelf natuurlijk niet terugzien bij Opsporing Verzocht. Mocht er toch een inbreker zijn die uw woning binnenkomt, kunt u dus wel met de beelden naar de politie. Bewegend beeld is altijd beter dan helemaal niets of een vaag signalement!

Meer preventietips

Natuurlijk kunt u de kans op inbraak ook al verkleinen zonder daar geld in te investeren. Zo is het slim om:

  • uw buren te vragen of zij een oogje in het zeil willen houden;
  • geen adreslabel aan uw sleutels te hangen;
  • uw woning goed te verlichten;
  • gebruik te maken van tijdschakelaars op uw verlichting;
  • uw sleutels niet in de binnenkant van de deur te laten zitten.