Hulp bij asbestsanering voor huiseigenaren

Het saneren van asbest moet voor woningeigenaren makkelijker gaan. Niet alleen de asbestdaken die vanaf 2024 verboden zijn, maar ook asbest in woningen verdient de nodige aandacht.

Volgens Vereniging Eigen Huis is er behoefte aan een plan van aanpak, zodat mensen hulp en handelingsperspectieven krijgen. Een saneringsaanpak met een subsidieregeling met toereikende bedragen is waar Vereniging Eigen Huis naar streeft. Momenteel krijg je al €4,50 subsidie per gesaneerde vierkante meter van een asbestdak. Woensdag 4 oktober was er een hoorzitting in de Tweede Kamer over asbestsanering van daken. Zodra daar meer over bekend is, zullen we hierover een update geven.

Combineer absestsanering met energiebesparing

Heb je een asbestdak en laat je dit saneren? Dat is dan ook een ideaal moment om het dak meteen te isoleren! Tip: je maakt nu kans op €250 korting als je via Solvari je dak, spouwmuren of vloer laat isoleren!

Asbest binnenshuis?

Wil je meer weten over waar asbest kan zitten? Vaak zit dit namelijk gewoon binnenshuis! Lees meer over waar asbest kan zitten. Of wil je meer weten over de gevaren van asbest, bekijk dan de pagina 'Asbest schadelijk voor gezondheid'. Wil je het asbest binnenshuis zo snel mogelijk laten verwijderen? Zorg dan eerst voor een inventarisatierapport, voordat je asbest kan laten saneren.