Kwart van de landbouwers wil zonnepanelen

Orin
Orin Koeteeuw
maandag 22 augustus 2016, Geschatte leestijd: 1min

Uit het jaarlijks onderzoek van AgriDirect blijkt dat ongeveer 25% van de Nederlandse akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers plannen hebben om in zonnepanelen te investeren. Daarmee zit de sector na een dieptepunt weer bijna op het niveau van 2013. Dit merken wij ook door een flinke stijging in het aantal zonnepanelen leads die bij ons binnenkomen. 

Tussen februari en april 2016 hebben 7.000 agrariërs aan het onderzoek meegedaan. Zij hadden ten minste 10 hectare landbouwgrond en/of  minimaal 2 hectare vollegrondsgroenteteelt. AgriDirect stelde hen vragen over bedrijfsactiviteiten en toekomstplannen.

Aanwezigheid van zonnepanelen in de sector

In beide sectoren zien we dat zonnepanelen steeds meer aanwezig zijn. In de akkerbouw verdriedubbelde het percentage in vier jaar tijd van 7,4% naar 23,9%. Voor de vollegrondsgroenteteelt steeg dat percentage van 6,0% naar 21,0%. Het verloop van de grafiek hieronder laat duidelijk zien dat zonnepanelen veel terrein winnen in relatief korte tijd.

Bron: Persberichten AgriDirect

Potentiële zonnepanelen leads

Het onderzoek laat zien dat 23,3% van de akkerbouwers en 26,5% van de vollegrondsgroentetelers op dit moment plannen of interesse hebben om in zonnepanelen te investeren. Vergeleken met een aantal jaren geleden, is er sinds het dieptepunt in 2014 een positieve lijn te ontdekken.

Bron: Persberichten AgriDirect

Uit de resultaten van het onderzoek kan je voorzichtig concluderen dat de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt steeds meer bereid zijn om de overstap op zonnepanelen te maken. In één op de vier gevallen liggen de plannen klaar. Nu nog een leverancier vinden die ze kan realiseren.

Wil je leads ontvangen van bijvoorbeeld landbouwbedrijven? Geef dan aan in je campagne dat je ook leads voor zakelijke zonnepanelen wil ontvangen. Kom je daar niet aan uit? Dan kun je altijd even contact opnemen met je accountmanager.

Gerelateerde artikelen