Laag btw-tarief op verbouwingen verlengd

George Gough
donderdag 28 augustus 2014, Geschatte leestijd: 1min

Het lage btw-tarief dat geldt voor verbouwingen en renovaties wordt met een half jaar verlengd.

Dit is door het kabinet en oppositie besloten tijdens het begrotingsoverleg voor volgend jaar, meldt tv-programma Nieuwsuur. Zoals het er nu voor staat geldt het lage btw-tarief van 6% tot juli 2015. Het 6%-tarief geldt alleen als de woning ouder is dan twee jaar.

Woonakkoord

In het woonakkoord in februari 2013 werd afgesproken dat de btw op renovatie en herstel werd verlaagd van 21 naar 6 procent. Toen werd tijdens het begrotingsoverleg ook al besloten de btw-verlaging te verlengen tot 1 januari 2015. Nu is de regeling weer met een half jaar verlengd.

Vereniging Eigen Huis pleitte voor de verlenging. Volgens een woordvoerder profiteert iedereen ervan en is het goed voor de bouw en de economie. Waarschijnlijk wordt de verlenging door het kabinet pas officieel bekend gemaakt op Prinsjesdag.

Voorwaarden 6%-tarief:

  • Het verlaagde btw-tarief van 6% is van toepassing op de arbeidskosten van de renovatie- en herstelwerkzaamheid. Het geldt dus niet voor materiaalkosten! Onder arbeid vallen ook kosten die direct te linken zijn aan de renovatie of aan het herstel, zoals de huur van apparatuur;
  • De woning moet minimaal twee jaar oud zijn;
  • Het verlaagde tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden die in en aan een woning worden verricht, zoals het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning

De Belastingdienst heeft een overzicht gemaakt van werkzaamheden die tijdelijk onder het 6%-tarief vallen. Let op: alleen voor de maatregelen die vallen onder 'verbouwingen en renovaties' is het verlaagde btw-tarief verlengd tot 1 juli 2015.

Gerelateerde artikelen