LED’s do it

George Gough
dinsdag 10 december 2013, Geschatte leestijd: 1min

Bewust omgaan met het milieu hoeft daarom niet altijd het kostenplaatje de hoogte in te jagen. Het perfecte voorbeeld van een kostenbesparende maatregel met oog voor het ons omringende milieu is LED-verlichting. Niet voor niets ook wel eens de milieuvriendelijke verlichting van de toekomst genoemd. Het heldere licht met laag energieverbruik beschikt over een lange rij van voordelen die u als particulier of als bedrijf met een hart voor het milieu zonder twijfel als muziek in de oren zullen klinken. LED’s do it!

De voordelen van LED-verlichting

Wie duurzaam door het leven wilt, kan niet om LED-verlichting heen. Zo is uit onderzoek gebleken dat LED-lampen maar liefst 4 keer minder impact op het milieu hebben dan halogeenlampen. Hierbij zijn het vooral de twee volgende factoren die het verschil maken: een beduidend lager energieverbruik en een veel langere levenscyclus. Een langere levenscyclus betekent dan weer minder lampen in productie, minder verpakking, minder transport en uiteindelijk minder impact op het milieu. Het mag duidelijk zijn dat het streven naar een betere en gezondere omgeving voor ons allemaal uiteindelijk bij jezelf begint, maar milieuvriendelijke LED-verlichting kan je hierbij wel een handje helpen. Bekijk hier hoe ook jij duurzaam kunt leven. LED’s go duurzaam!

Interessant voor particulieren en bedrijven

Bijkomend voordeel dat in de kaart van LED-verlichting speelt, is de jaarlijkse besparing die je als particulier of bedrijf met het gebruik van LED-lampen kunt maken. Rekening houdende met degemiddelde prijs van een gloei- en een LED-lamp en natuurlijk ook met hun levensduur en hun energieverbruik bespaar je bij 4 uur branden per dag ongeveer 10 Euro per jaar. Voor een bedrijf met bijvoorbeeld 500 lampen loopt de jaarlijkse besparing al gauw tot 10.000 euro op. Een besparing die nog hoger kan oplopen door bijvoorbeeld aan een duurzaam energie collectief deel te nemen.

Kortom, mocht u nog niet overtuigd zijn geweest van de vele voordelen die LED-verlichting met zich meebrengt, dan hopen we dat deze twijfel voor een vastberaden LED-keuze heeft plaatsgemaakt. LED’s go for it!