Met een gerust hart weg van huis

Nahom Isaac
woensdag 02 april 2014, Geschatte leestijd: 1min

Het is weer zover: mooi weer, een lekker zonnetje en tijd om een drankje te doen op het terras of een wandeling door de stad te maken. Gaat u veel weg van huis om ergens anders van de zon te genieten? Laat uw huis dan wel veilig achter.

Na een leuke dag thuiskomen en ontdekken dat uw hele huis overhoop is gehaald. Daar wilt u waarschijnlijk niet aan denken. Verklein daarom de kans dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak. Wat u zelf kunt doen, leest u hier.

Alarm en beveiliging

Het meest voor de hand ligt natuurlijk het installeren van alarm en beveiliging. Zo kunt u sensoren op uw ramen en deuren laten plaatsen. Zodra er een raam of deur opengaat, terwijl het alarm ingeschakeld is, gaat het alarm af. Wilt u liever bewegingssensoren in uw huis? Dat kan natuurlijk ook. Of wilt u liever een luid alarm laten installeren? Dit zorgt ervoor dat de inbreker schrikt en uw huis meteen verlaat. U kunt ook nog kiezen voor een stil alarm. De inbreker hoort dan geen alarm afgaan, maar er wordt meteen een zelfgekozen telefoonnummer gebeld en vaak ook een meldkamer. Is het een inbreker toch gelukt om uw eigendommen te stelen? Dan heeft u baat bij camerabeelden. De kans dat uw spullen teruggevonden worden is maar liefst 60% groter als u bewegend beeld heeft van de inbraak en de verdachte. De kans dat de verdachte uiteindelijk wordt veroordeeld wordt hiermee ook vergroot.

Kunststof kozijnen

Wist u dat kunststof kozijnen ook bijdragen aan uw veiligheid? De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbreker en werken met klein gereedschap. Ze willen de klus zo snel mogelijk klaren om de pakkans te verkleinen. Dus: hoe langer het duurt om de kozijnen of deur open te breken, hoe groter de kans is dat de inbreker uw huis voorbij gaat en op zoek gaat naar een woning waar makkelijker binnen te komen is. Kunststof kozijnen zijn een goede inbraakpreventie!

Bijkomende voordelen: de kozijnen zijn brandwerend en u krijgt vaak korting op de premie van uw inboedelverzekering.

Gerelateerde artikelen