Nederlander weet niet wat zonnepaneel kost en oplevert

George Gough
vrijdag 11 juli 2014, Geschatte leestijd: 1min

Veel Nederlanders hebben geen idee van de prijs van zonnepanelen.

Veertig procent van de Nederlanders denkt dat zonnepanelen veel duurder zijn en nog eens veertig procent schat de kosten juist lager in dan ze daadwerkelijk zijn. Dit is gebleken uit onderzoek van GfK onder 1.064 huishoudens. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Milieu Centraal.

Rendement zonnepanelen is hoog

Volgens Milieu Centraal kosten zes zonnepanelen met omvormer ongeveer €2.900. Zes zonnepanelen leveren per jaar ongeveer €300 aan stroom op. Dit betekent dat investeren in zonnepanelen zeer rendabel is. Het rendement is te vergelijken met zes procent rente over uw spaargeld! Veel Nederlanders zijn overtuigd van het nut van zonnepanelen: tien procent van de huishoudens wil komend jaar zonnepanelen op het dak laten installeren.

Btw op zonnepanelen terugvragen

U kunt aan de Belastingdienst de btw op installatie en aanschaf van zonnepanelen terugvragen. Als u een deel van uw met zonnepanelen opgewekte stroom teruglevert aan het energienet, krijgt u een vergoeding van uw energieleverancier. Dit wordt ook wel de salderingsregeling genoemd. Deze regeling blijft in ieder geval tot 2020 bestaan. Doordat u energie teruglevert aan het net, wordt u door de Belastingdienst aangemerkt als ondernemer. U kunt daarom de btw over de zonnepanelen terugvragen. Let op: u moet dan het eerste jaar wel elk kwartaal btw-aangifte doen. Daarna kunt u ontheffting aanvragen.

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen! »

Gerelateerde artikelen

vrijdag 20 juni 2014

Woningwaarde stijgt

Je selfie als zonnepaneel!
donderdag 04 augustus 2016

Je selfie als zonnepaneel!

donderdag 03 juli 2014

Salderingsregeling blijft bestaan