Nederlanders willen duurzame energie

Nahom Isaac
dinsdag 23 september 2014, Geschatte leestijd: 1min

Maar liefst driekwart van de Nederlanders vindt dat we verplicht meer duurzame energie moeten opwekken én meer energie moeten besparen.

Dit is gebleken uit een enquête van TNS NIPO, uitgevoerd in opdracht van Greenpeace.

Nederlandse kiezers willen dat Nederland koploper wordt op het gebied van duurzame energie. En dan is er nog aardig wat werk aan de winkel, want op dit moment doen alleen Malta, Luxemburg en Groot-Brittanië het slechter dan Nederland. De crisis in Oekraïne heeft ook invloed. Niemand in Europa wil dat we in de toekomst afhankelijk worden van Russisch gas. 76% van de Nederlanders is dan ook groot voorstander van groene alternatieven, zoals zonne-energie en windenergie.

Zelf energie besparen of opwekken

Zelf kunt u natuurlijk ook een verschil maken, zonder een windmolen in uw tuin te hoeven plaatsen. U kunt bijvoorbeeld zonnepanelen op uw dak laten plaatsen en uw spouwmuren en vloer laten isoleren. Veel Nederlanders wonen in een slecht geïsoleerd huis. Zonde! Uw wooncomfort wordt aanzienlijk verhoogd en zelfs uw spaarrekening wordt er beter van. Wist u dat u met spouwmuurisolatie tot wel €500 per jaar bespaart en met vloerisolatie tot wel €250 per jaar? Wat dat betreft spannen zonnepanelen de kroon. In 30 jaar kunt u meer dan €16.000 verdienen!

Gerelateerde artikelen

donderdag 23 januari 2014

Hoera, Solvari bestaat 5 jaar!

donderdag 07 januari 2016

​Belasting op gas flink hoger