Onverminderd positief over woningmarkt

Johan
Johan Hazenbroek
woensdag 17 juni 2015, Geschatte leestijd: 1min

Consumenten blijken onverminderd positief over de woningmarkt. Dat blijkt uit de laatste peiling van de Eigen Huis Marktindicator.

In mei kwam de stemmingsgraadmeter uit op 105 punten, waar 100 de normaalwaarde is. In december vorig jaar viel de Eigen Huis Marktindicator ook zo hoog uit en in de tussenliggende maanden bleef de indicator boven de 100 punten. De historisch lage hypotheekrente, de relatief betaalbare huizenprijzen en het ruime woningaanbod zorgt ervoor dat consumenten positief zijn en blijven over de woningmarkt.

Veranderingen per 1 juli

Het consumentenvertrouwen kan ook beïnvloed worden doordat per 1 juli de leennormen strenger worden. Ook gaat de Nationale Hypotheek Garantie omlaag van €265.000 naar €245.000 en het lage btw-tarief over de loonkosten bij verbouwingen wordt weer verhoogd naar 21 procent. Veel mensen willen deze veranderingen voor zijn bij het kopen van een huis.

Verwachtingen woningmarkt

Ongeveer de helft van de Nederlanders verwacht dat de lage hypotheekrente stabiel blijft of zelfs verder daalt. Daartegenover staat een kwart van de bevolking die er vanuit gaat dat de rente stijgt. Verder verwacht 61 procent van de Nederlanders dat de huizenprijzen komend jaar stijgen.

dinsdag 23 september 2014

Nederlanders willen duurzame energie

donderdag 08 september 2016

​Jouw bedrijf in de schijnwerpers?