Opbrengst van goede isolatie wordt onderschat

Dennis
Dennis van Es
woensdag 26 oktober 2016, Geschatte leestijd: 2min

Heb jij een huis met energielabel C of lager? Dan is de kans groot dat je de voordelen van isolatie flink onderschat. Uit een enquête is gebleken dat 60 tot 70% van de huiseigenaren de opbrengsten van isolatie te laag inschat.

De helft van de ondervraagden gaf wel aan (zeer) geïnteresseerd te zijn in maatregelen die energie besparen. Er hangen dan ook veel voordelen aan isolatie. Zo levert het meer comfort op in huis, je woning blijft in de winter namelijk warm en in de zomer juist koel. Daarnaast is het goed voor het milieu en scheelt het flink op de energierekening.

Besparen met isolatie

Isolatie vereist een investering, maar het rendement is heel hoog. Voor een gemiddelde woning kost het isoleren van de spouwmuren en vloer eenmalig €3900. Jaarlijks kun je hier €760 mee besparen. De investering is dus stukken voordeliger dan spaargeld op de bank zetten.

Het laten isoleren van het dak van een gemiddeld rijtjeshuis kost zo’n €4000 en je bespaart er €500 per jaar mee. Dat komt overeen met een rente van 8 procent op een spaarrekening. Vloerisolatie kost voor een gemiddelde hoekwoning €1600, maar je bespaart er €180 per jaar mee. Dit is te vergelijken met een spaarrente van 7 procent.

Vraag gratis offertes aan

Wil jij ook jaarlijks flink besparen op je energiefactuur en in aanmerking komen voor de subsidie? Vraag dan gratis offertes aan voor isolatie en kom in contact met specialisten uit jouw regio!

Daarnaast maak je via Solvari kans op €500 korting als je je spouwmuren laat isoleren. Lees snel meer en vraag offertes aan om kans te maken op €500 korting!

Maak kans op €500 korting voor spouwmuurisolatie! »

Let op: deze actie is inmiddels afgelopen. We hebben geregeld nieuwe acties, dus houd ons o.a. op Facebook in de gaten!

Veel mensen weten niet af van subsidie

Naast dat veel mensen het rendement van isolatie onderschatten, weet slechts een kwart dat er momenteel een subsidie voor isolatie geldt. Met de subsidie kun je veel geld besparen op het laten plaatsen van 2 of meerdere vormen van isolatie, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt. Wil je meer weten over de subsidie? Download dan de gratis gids over subsidie voor woningisolatie of bekijk hem online!

Download de gids subsidie woningisolatie »

Let op: de landelijke subsidie geldt inmiddels niet meer. In sommige gemeenten kan je nog wel subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen.

Gerelateerde artikelen

donderdag 19 oktober 2017

Verhuizen is in trek!