Opnieuw open: SDE+-regeling voor hernieuwbare energie

Lenneke
Lenneke Manschot
maandag 23 juli 2018, Geschatte leestijd: 1min

In het najaar van 2018 is het zover: de SDE+-regeling (Stimulering Duurzame Energieproductie) gaat opnieuw open! Maar liefst 6 miljard euro is dan beschikbaar voor nieuwe projecten om energie op te wekken uit duurzame bronnen.

Dit najaar is de SDE+ open van 2 oktober tot en met 8 november 2018. De SDE+-regeling is in het leven geroepen om de doelen van het Energieakkoord (2013) en het regeerakkoord te behalen. In het Energieakkoord staat dat we meer moeten doen met hernieuwbare energie: 14% van onze energie moet in 2020 uit duurzame bronnen komen en in 2023 moet dit 16% zijn.

SDE+ zorgt ervoor dat er meer stabiliteit en zekerheid is voor degenen die langjarige investeringen aangaan in hernieuwbare energieprojecten, zoals windparken, zonneparken, biomassa-installaties, waterkrachtcentrales en geothermieprojecten. Dankzij SDE+ wek je zoveel mogelijk duurzame energie op tegen zo laag mogelijke kosten. Vooral zonne-energie is een gunstige manier om hernieuwbare energie op te wekken!

Vanaf 2 oktober 2018 09:00 uur is het mogelijk je subsidieaanvraag voor SDE+ in te dienen als beoogd producent van de hernieuwbare energie. Lees hier de veelgestelde vragen over Stimulering Duurzame Energieproductie.

Meer informatie over SDE+ lees je op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gerelateerde artikelen

donderdag 10 april 2014

Meer kans op uw droomhuis