Opnieuw open: SDE+-regeling voor hernieuwbare energie

Lenneke
Lenneke Manschot
maandag 23 juli 2018, Geschatte leestijd: 1min

In het najaar van 2018 is het zover: de SDE+-regeling (Stimulering Duurzame Energieproductie) gaat opnieuw open! Maar liefst 6 miljard euro is dan beschikbaar voor nieuwe projecten om energie op te wekken uit duurzame bronnen.

Dit najaar is de SDE+ open van 2 oktober tot en met 8 november 2018. De SDE+-regeling is in het leven geroepen om de doelen van het Energieakkoord (2013) en het regeerakkoord te behalen. In het Energieakkoord staat dat we meer moeten doen met hernieuwbare energie: 14% van onze energie moet in 2020 uit duurzame bronnen komen en in 2023 moet dit 16% zijn.

SDE+ zorgt ervoor dat er meer stabiliteit en zekerheid is voor degenen die langjarige investeringen aangaan in hernieuwbare energieprojecten, zoals windparken, zonneparken, biomassa-installaties, waterkrachtcentrales en geothermieprojecten. Dankzij SDE+ wek je zoveel mogelijk duurzame energie op tegen zo laag mogelijke kosten. Vooral zonne-energie is een gunstige manier om hernieuwbare energie op te wekken!

Vanaf 2 oktober 2018 09:00 uur is het mogelijk je subsidieaanvraag voor SDE+ in te dienen als beoogd producent van de hernieuwbare energie. Lees hier de veelgestelde vragen over Stimulering Duurzame Energieproductie.

Meer informatie over SDE+ lees je op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gerelateerde artikelen

vrijdag 15 mei 2015

Woningmarkt zal verder aantrekken

donderdag 05 oktober 2017

Hulp bij asbestsanering voor huiseigenaren

donderdag 20 maart 2014

Starters geven huizenmarkt een boost