Prijs zonnepanelen lager dan ooit en nog ruimte zat

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 30 mei 2017, Geschatte leestijd: 1min

Heb je het idee dat je veel zonnepanelen om je heen ziet? Er is nog ruimte voor veel meer. Nederlandse daken bieden ruimte aan nog maar liefst 145 miljoen zonnepanelen. Dit stelt Natuur & Milieu aan de hand van eigen berekeningen. Interessant, nu de prijs voor zonnepanelen lager is dan ooit.

Zouden we alle Nederlandse daken benutten en er zonnepanelen op leggen, dan levert dat bijna de helft (40 procent) van de totale elektriciteitsbehoefte in Nederland op. Met zijn allen zouden we dan 6 miljard euro kunnen besparen op de energierekening.

Prijs zonnepanelen lager dan ooit

Talitha Koek, woordvoerder van Natuur & Milieu, geeft aan dat de markt voor zonnepanelen zich razendsnel heeft ontwikkeld. Volgens Koek is het rendement van zonnepanelen in vijftien jaar verdubbeld en zijn de kosten gehalveerd. De prijs voor zonnepanelen is lager dan ooit, volgens Natuur & Milieu. "Huiseigenaren verdienen de investering binnen 7 jaar terug, terwijl een gemiddeld zonnepaneel 25 jaar meegaat."

Weten wat jij kan besparen met zonnepanelen?

Goed om te weten dat de kostprijs voor zonnepanelen gehalveerd is en daarmee lager dan ooit, maar wat kan jij precies besparen met zonnepanelen? Om antwoord te geven op die vraag hebben we een rekentool ontwikkeld. In maar vijf klikken (dat is nog geen minuut!) weet jij precies wat zonnepanelen op jouw dak je op kunnen leveren. Benieuwd? Ontdek hier wat zonnepanelen jou opleveren. Wil je weten wat de panelen op jouw dak precies kosten? Dan kan je altijd gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen aanvragen

Gerelateerde artikelen