57% procent van de Nederlanders schat prijs zonnepanelen te hoog in

Lenneke
Lenneke Manschot
woensdag 20 september 2017, Geschatte leestijd: 1min

Maar liefst meer dan de helft van de Nederlanders denkt dat zonnepanelen veel duurder zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Ook de terugverdientijd schatten we massaal veel te lang in.

Uit onderzoek dat onder 1.062 respondenten is uitgevoerd in opdracht van Stichting HIER klimaatbureau blijkt dat 43 procent van de Nederlanders denkt dat je zonnepanelen pas na 10 jaar hebt terugverdiend. In werkelijkheid is dit maar 8 jaar. Volgens Bregtje Bos van het klimaatbureau is de aanschafprijs van zonnepanelen dan ook een drempel voor veel mensen, terwijl de zonnepanelenprijs veel lager is dan we massaal denken.

Prijs zonnepanelen

Volgens het klimaatbureau betaal je voor 10 zonnepanelen gemiddeld 4.600 euro en dat is inclusief installatie. Meer dan de helft van de Nederlanders, 57 procent, denkt dat die prijs hoger is dan 5.000 euro. De helft daarvan denkt dat de prijs van zonnepanelen hoger is dan 7.500 euro.
Tip: je kan de zonnepanelenprijs al meteen nóg verder verlagen door je btw terug te vragen. Je krijgt dan €800 terug op 10 zonnepanelen!

Prijs zonnepanelen te hoog ingeschat

Zonnepanelenprijs juist te laag ingeschat

Tegenover de 57 procent die de zonnepanelenprijs flink overschat, staat 7 procent van de Nederlanders die denkt dat de prijs veel lager is. Zij denken dat je voor minder dan 2.500 euro 10 zonnepanelen op je dak hebt liggen.

Wat leveren zonnepanelen jou eigenlijk op?

Ben je nu eigenlijk niet alleen heel benieuwd naar wat zonnepanelen kosten, maar ook wat ze je opleveren? We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee jij precies kan zien hoe interessant zonnepanelen voor jou zijn. Bereken jouw persoonlijke besparing met zonnepanelen, gratis en vrijblijvend!

Gerelateerde artikelen