Rotterdammers, wapen je tegen woninginbraak!

Dennis
Dennis van Es
dinsdag 01 november 2016, Geschatte leestijd: 1min

Van alle Nederlandse gemeenten is Rotterdam de minst gunstige plek om te wonen wat betreft inbraken. De inwoners van Rotterdam hebben namelijk het meeste last van woninginbraken, zo is gebleken uit onderzoek.

Woninginbraak

In 87 procent van alle inbraken in Rotterdam gaat het om een woninginbraak. De bedrijven in Rotterdam hebben minder last van inbraak. De meeste inbraken in bedrijfspanden worden namelijk gepleegd in het noorden en het oosten van het land. De regio’s Midden- en Oost-Nederland hebben het minst last van inbraak. Het aantal inbraken neemt hier jaarlijks af. In Limburg is het aantal inbraken de afgelopen jaren juist toegenomen.

Inbraak momenten

De zaterdag is het populairst onder inbrekers om toe te slaan. De meeste inbraken vinden plaats tussen 3:00 en 4:00 ‘s nachts. Woensdag is de rustigste dag voor inbrekers, dan wordt er namelijk het minst ingebroken.

De periode van het jaar speelt ook een rol voor de inbrekers. In de wintermaanden vinden de meeste inbraken plaats. December staat op 1, januari op 2 en november op 3. De minst populaire maanden voor inbrekers zijn juni en september.

Ga veilig de wintermaanden tegemoet

Het aantal inbraken zal de komende maanden dus op zijn top zijn. Een goed moment om de beveiliging van je woning onder de loep te nemen. Een alarmsysteem is een effectieve manier om je woning te beveiligen. Ontvang via Solvari gratis offertes en kom in contact met specialisten uit jouw regio!

Ontvang gratis offertes voor een alarmsysteem! »