Schade aan woningen door storm valt mee

Dennis
Dennis van Es
maandag 21 november 2016, Geschatte leestijd: 1min

De schade van de eerste najaarsstorm lijkt mee te vallen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. De windstoten bereikten in het binnenland snelheden tot wel honderd kilometer per uur.

Als het schadebedrag boven de 15 miljoen euro lijkt uit te komen, maken verzekeraars een schatting van de schade. De schade naar aanleiding van de storm van gisteren zit daar echter ruim onder: ‘’We vinden het heel vervelend voor iedereen die schade heeft geleden, maar een storm als deze komt een paar keer per jaar voor.’’

Schade aan woningen

Toch zijn er genoeg woningen die schade hebben opgelopen door de storm. Daken zijn bezweken onder de sterke windhozen, gevels en ramen zijn vernield door omvallende bomen en schuttingen kunnen omgewaaid zijn. Bij Solvari kun je voor al deze klussen gratis en vrijblijvend offertes ontvangen, zodat je de juiste vakman kunt vinden om de schade snel en voordelig te laten herstellen.

Vraag offertes aan voor jouw klus! »


Goede dag voor windturbines

De storm mocht voor sommige mensen dan vervelende gevolgen hebben, de windturbines hebben door de storm wel veel energie kunnen opwekken. Windstats.nl meldde dat er zondagmiddag voor 3.886 megawatt windenergie vermogen op het Nederlandse net was. Het opgestelde vermogen van wind op land en zee is in Nederland 3957 megawatt. Dat betekent dat er een benutting was van meer dan 98%. Dit is genoeg om te voldoen aan een kwart tot 30% van de Nederlandse vraag naar elektriciteit.

Gerelateerde artikelen