Solvari ambieert marktleiderschap in de Benelux met nieuwe aandeelhouder aan boord

Lenneke
Lenneke Manschot
woensdag 19 september 2018, Geschatte leestijd: 2min

Vortex Capital Partners heeft een belang genomen in Solvari. De participatie is onderdeel van de vernieuwde groeistrategie en doelstelling van Solvari om voor consumenten in de Benelux hét toonaangevende serviceplatform te zijn voor (duurzame) bouwprojecten.

Solvari helpt via platformen solvari.nl en solvari.be consumenten bij het vinden en vergelijken van vakmannen. Van specialisten in zonnepanelen, woningisolatie, -verduurzaming en klimaatbeheersing tot vakmannen die je woning opknappen. Elk jaar helpt Solvari 200.000 consumenten aan een geslaagde match met een specialist. Hiervoor heeft Solvari momenteel 10.000 klus- en (ver)bouwbedrijven bij Solvari aangesloten. Om dit mogelijk te maken, heeft Solvari ruim 40 medewerkers in dienst.

Het gespecialiseerde online platform faciliteert een snelle, doelgerichte match tussen consumenten en bedrijven. Hierdoor kunnen aangesloten bedrijven zich richten op hun vakmanschap en ontzorgt Solvari hen in sales en marketing. De online service helpt consumenten met het verkrijgen en vergelijken van aanbiedingen van regionale bedrijven alvorens over te gaan tot een belangrijke investering. Voor consumenten staat met name het gemak en de betrouwbaarheid van het platform van Solvari centraal. Er zijn reviews van eerder uitgevoerde projecten te bekijken en middels een persoonlijke omgeving hebben consumenten snel overzicht in de status van hun project, de mogelijkheid berichten aan de bedrijven te sturen of snel te kunnen bellen. Zo voegt Solvari ook meerwaarde toe in tijden van een overspannen bouwbranche.

Solvari werd in 2009 opgericht door algemeen directeur Dennis van den Bos: "Onze ambitie is om in de komende vijf jaar afgetekend marktleider te zijn in de Benelux. Om dit te bereiken hebben we een nieuwe strategie ontwikkeld. Deze strategie is gericht op een verdere verfijning van de afstemming van de vraag van de consumenten en het aanbod van onze vakmannen, met een gespecialiseerde aanpak per productgroep. Daarnaast gaat het vernieuwde model ons in staat stellen de klanten beter van dienst te zijn, vanaf het eerste contact tot finale oplevering.”

Coen Verver, mede-eigenaar en commercieel directeur van Solvari, vult aan: “We helpen de bedrijven echt succesvol te worden! Daarbij hebben consumenten behoefte aan een snel, eerlijk en betrouwbaar contact. Ons online platform biedt hier de oplossing voor: ik kijk dan ook met veel plezier en vertrouwen uit naar de toekomst.”

Vortex Capital Partners is een investeringsfonds dat zich richt op snelgroeiende MKB-ondernemingen. “Solvari is een waardevolle toevoeging aan onze portfolio,” aldus Joost Moerland van Vortex Capital Partners. “We ondersteunen het gedreven management met het verder uitrollen van haar groeistrategie, primair organisch en aangevuld door overnames wanneer opportuun. De mogelijkheid om door te groeien naar de leider in een markt waarin het online potentieel significant is, is zeer aantrekkelijk.”

Marktlink heeft als adviseur de transactie begeleid. Mede-oprichter Nick de Korte en aandeelhouder Lieve Vandaele hebben met deze transactie hun belang in Solvari verkocht.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Dennis van den Bos via d.vandenbos@solvari.com of met Coen Verver via c.verver@solvari.com. Je kan ook bellen naar +31 (0)85 600 1000.