Subsidie voor energiebesparing is op

Dennis
Dennis van Es
dinsdag 02 mei 2017, Geschatte leestijd: 1min

De subsidie waarmee woningeigenaren flink konden besparen op het investeringsbedrag voor woningisolatie is sinds 26 april 2017 op. Dit betekent dat er geen nieuwe aanvragen voor subsidie meer behandeld kunnen worden. Mensen die hun aanvraag momenteel hebben lopen krijgen binnenkort van RVO bericht of ze inderdaad aan de voorwaarden voldoen en dus de subsidie zullen ontvangen.

Dit heeft het RVO bekend gemaakt. Als huiseigenaar kun je dus niet langer subsidie ontvangen voor het laten isoleren van je woning. Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE), wooncorporaties en woonverenigingen is er een apart subsidiebudget. Hiervoor is dus nog wél subsidie beschikbaar.

Behandeltermijn

Wettelijk moet er binnen 13 weken een besluit worden genomen over aanvragen die ingediend zijn. Om aanvragers snel duidelijkheid te geven zet RVO extra capaciteit in om de aanvragen te verwerken. Uiterlijk eind juli zullen de aanvragers bericht krijgen van RVO of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet.

Isoleren zonder subsidie

Natuurlijk is een subsidie op isolatie mooi meegenomen, maar zelfs zonder subsidie is woningisolatie erg aantrekkelijk. Je bespaart jaarlijks honderden euro’s en daarnaast gaat het wooncomfort omhoog. Je geniet niet alleen ‘s winters van een warmer huis, in de zomer blijft de hitte juist beter buiten en blijft je woning een stuk koeler! Je geniet dus het hele jaar door van goede woningisolatie!

Energie besparen met €250 korting?

Als je gebruikmaakt van ons bespaaradvies (gratis, binnen 7 klikken een advies op je scherm) en van daaruit offertes aanvraagt, maak je kans op €250 korting op je klus. Stuur je getekende offerte voor 21 mei naar actie@solvari.com en wie weet verblijden we jou met deze mooie prijs! Meer informatie over de actie om te verduurzamen met korting, lees je op onze actiepagina.

Woningisolatie financieren

Niet alleen de €250 korting van Solvari is een mooie mogelijkheid om je woningisolatie te financieren. Aantrekkelijke manieren om je woningisolatie te bekostigen:

spaargeld: isolatie is zo rendabel, dat je beter je spaargeld daarin kan steken dan het op je bank kan laten staan, isolatie levert veel meer op dan de spaarrente!
• de energiebespaarlening
• eventuele lokale subsidies, ga dit na bij je gemeente of check het via Energiesubsidiewijzer
extra hypotheekruimte voor energiebesparende maatregelen