Subsidie voor woningisolatie erg populair!

Sinds de beschikbaarheid van subsidie voor woningisolatie afgelopen september, hebben al bijna 2.800 huiseigenaren hier groots gebruik van gemaakt. Laat je twee isolatiemaatregelen uitvoeren, dan kan je ongeveer 20 procent subsidie hiervoor krijgen. In totaal heeft de overheid 60 miljoen beschikbaar gesteld voor het nemen van isolatiemaatregelen. Milieu Centraal meldde afgelopen vrijdag dat de grote interesse voor de subsidie mede komt door de nieuwe overheidscampagne ‘Energie besparen doe je nu’.

Afgelopen zaterdag was het de Dag van de Isolatie en hebben veel bedrijven in meer dan honderd woningen laten zien hoe isoleren in zijn werk gaat. Daarnaast is op 12 november de Duurzame Huizen Route waar bijna 700 energiezuinige huizen te bezoeken zijn. Verder organiseren veel Energieloketten verspreid over het land regelmatig activiteiten dit najaar. Genoeg aandacht en focus dus op isolatie wat zijn vruchten direct afwerpt!

Gelukkig beschouwt al 74 procent van de woningbezitters het als vanzelfsprekend om na te denken over energiebesparing voor de eigen woning. Dit is naar voren gekomen uit onderzoek van TNS NIPO onder meer dan duizend huiseigenaren met energielabel C of lager. Waar men vaak tegenop ziet is de rommel en overlast die zij tijdens de klus verwachten, maar met het isoleren van de vloer en spouwmuur en het vervangen van glas blijft alles vrijwel schoon en de klus is snel uitgevoerd.

Houd geld in je portemonnee

Veel Nederlandse huiseigenaren van een matig of slecht geïsoleerd huis schatten de financiële voordelen van energiebesparende maatregelen aan hun huis te laag in. Uit onderzoek blijkt dat de aanpassingen aan de woning in werkelijkheid vaak twee keer zoveel opleveren als men denkt. Een goed geïsoleerd huis biedt dus niet alleen een beter wooncomfort, maar is ook goed voor de portemonnee.

Wil je graag meer te weten komen over de voordelen van woningisolatie van jouw huis? In onze subsidiegids vind je alles over besparen met isolatie en subsidies!