Top 5 Zonnepanelen Mythen

Nahom Isaac
dinsdag 02 juli 2013, Geschatte leestijd: 1min

De zonnepanelensector heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Helaas bestaan er nog steeds veel mythen die men aanneemt als de waarheid. In dit artikel vindt u de 5 grootste mythen op het gebied van zonnepanelen.

Mythe nr 1. Energie opwekken met zonnepanelen is alleen iets voor zonnige landen.

Antwoord: De zonnepanelensector heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld. Zonnepanelen gaan niet alleen langer mee, maar kunnen ook met een mindere hoeveelheid zonlicht voldoende stroom genereren. Zelfs wanneer we in Nederland een bewolkte dag hebben leveren zonnepanelen voldoende stroom voor een gemiddeld gezin.

Mythe nr 2. Zonnepanelen kosten veel energie om te produceren en zijn niet milieuvriendelijk.

Antwoord: Het produceren van zonnepanelen kost uiteraard energie. De energie die wordt verbruikt tijdens de productie van de zonnepanelen wordt echter al binnen 2 jaar goedgemaakt wanneer de zonnepanelen eenmaal op uw dak liggen. Met een levensduur van 25-30 jaar zijn zonnepanelen dus zeer milieuvriendelijk.

Mythe nr 3. Zonne-energie speelt geen rol in de mondiale energievoorziening.

Antwoord: Zonne-energie gaat een steeds grotere rol spelen in de mondiale energievoorziening. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat zonne-energie in Libië 5x zoveel potentie heeft dan de aanwezige olie reserves. Hiervan kunnen meerdere landen voorzien worden van stroom. Naar verwachting is in 2018 25% van de mondiale stroom afkomstig van zonne-energie.

Mythe nr 4. Zonnepanelen zijn niet rendabel genoeg en hebben een korte levensduur

Antwoord: Zonnepanelen gaan gemiddeld 25-30 jaar mee en binnen die tijd besparen zonnepanelen u maar liefst €16.800,- op uw energierekening. Dit maakt zonnepanelen in verhouding rendabeler dan het geld dat u op de bank heeft staan.

Mythe nr 5. Om zonnepanelen te mogen plaatsen moeten er meerdere vergunningen worden aangevraagd.

Antwoord: Op 99% van alle woningen mogen zonnepanelen worden geplaatst zonder hiervoor een vergunning aan te vragen. Alleen voor monumentale panden en gebouwen die eigendom zijn van de overheid moet een vergunning worden aangevraagd.

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen! »