Waar u op moet letten bij aanschaf zonnepanelen

Nahom Isaac
woensdag 30 april 2014, Geschatte leestijd: 1min

Zonnepanelen zijn populair. Wij willen graag dat u de beste deal vindt bij de installateur die bij u past. Daarnaast hopen we dat u een tevreden eigenaar wordt van zonnepanelen en dat u er lang van kunt genieten. Daarom vertellen wij u waar u op moet letten bij aanschaf van zonnepanelen.

1. Let op wat u koopt

Er is (nog) geen Nederlands keurmerk voor zonnepanelen, maar wij raden u aan om te kiezen voor zonnepanelen van de hoogste kwaliteit. Zonnepaneleninstallaties van een A-merk gaan makkelijk 25 jaar mee, leveren het hoogste rendement en zorgen dus voor de hoogste besparingen. Slechte zonnepanelen zijn goedkoper, maar wekken minder stroom op en gaan (mogelijk) eerder kapot.

2. Let op bij wie u koopt

Er bestaan collectieve aankoopacties, waardoor u voor heel weinig geld zonnepanelen kunt aanschaffen. Helaas worden de zonnepanelen vaak te snel aangelegd, waardoor er foute aansluitingen zijn. De zonnepanelen zijn van slechte kwaliteit en worden geïnstalleerd door goedkope arbeidskrachten. Uiteraard juicht Solvari het gebruik van zonne-energie toe, maar het kan niet de bedoeling zijn dat zulke groepsaankopen de markt kapot maken en consumenten negatief verrassen. Er zijn ook petities geweest om groepsaankopen van zonnepanelen te stoppen. Zorg dat u bij een betrouwbare partij uw zonnepanelen aanschaft en dat ze goed worden geïnstalleerd.

3. Wees verstandig en zorg dat u vergelijkt

Zonnepanelen en zonne-energie zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Zo werd bijvoorbeeld in het nieuws van RTL aangeraden om niet bij de eerste de beste leverancier uw zonnepanelen te kopen. Zorg dat u vergelijkt en vraag offertes aan bij verschillende aanbieders. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorspelde opbrengst. Ook de bijkomende kosten zijn belangrijk om in de gaten te houden: wat betaalt u voor een omvormer, bekabeling, bevestigingsmaterialen en installatie? Het is raadzaam om alles bij één leverancier te kopen, omdat niet alle omvormers en zonnepanelen bij elkaar passen.

Door te vergelijken via Solvari komt u in contact met maximaal vijf installateurs in uw regio. Zoals u begrijpt streven wij naar betrouwbare partijen met een gegarandeerd goede kwaliteit.

Gerelateerde artikelen

donderdag 19 oktober 2017

Verhuizen is in trek!

maandag 16 december 2013

De veelzijdigheid van purschuim