Woningonderhoud duurder in 2019

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 23 januari 2018, Geschatte leestijd: 1min

Volgend jaar gaat voor een hoop producten en diensten de btw omhoog van 6% naar 9%. Dit geldt voor je boodschappen, de kapper en de schoenmaker, maar ook voor woningonderhoud! Hier lees je hoe je voorkomt dat je hard in je portemonnee geraakt wordt.

Om de grootste pijn te verzachten, kan je het best nu je woning laten onderhouden. Het isoleren van je huis, maar ook schilderen en stuken is in 2018 goedkoper dan volgend jaar. Aan te raden is om die werkzaamheden zo snel mogelijk uit te laten voeren. Let erop dat je op tijd je offertes aanvraagt, want je zal niet de enige zijn en dan voorkom je dat je achter het net vist.

Laat je de komende maanden je huis isoleren, dan ontwijk je niet alleen de btw-verhoging, maar je bespaart ook al direct op je energierekening. Wist je dat het rendement op vloerisolatie vergelijkbaar is met 7 procent rente op je bankrekening? En dat het voor spouwmuurisolatie maar liefst 10 procent is? Weet je niet of je huis geïsoleerd is? Zo controleer je dit!

Tip: als je nu je klus uit laat voeren door een bedrijf dat je vond via Solvari, maak je elke maand kans op een bezoekje van ons met €250 cadeau!