Zonder zon toch drie dagen voorzien zijn van energie!

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 29 november 2016, Geschatte leestijd: 1min

Iedereen die aan een eiland denkt, denkt waarschijnlijk aan zon, zee, strand en eventueel een cocktail. Vooral de zon is in deze belangrijk, want er is nu een eiland volledig voorzien van zonne-energie.

Ta'u, onderdeel van de Samoa-eilanden middenin de Stille Oceaan, is prachtig om te zien. Er wonen maar 800 mensen en om die mensen te voorzien in hun stroombehoefte werden er voorheen duizenden liters diesel verstookt. Er moesten generatoren draaiende worden gehouden om energie te kunnen gebruiken.


Vandaag de dag zijn de generatoren verleden tijd! Het eiland heeft nu maar liefst 5.328 zonnepanelen van SolarCity, dat onlangs fuseerde met Tesla. Maar goed, met zo veel zonnepanelen wek je te veel energie op om met 800 man te verbruiken. De bewoners van Ta'u hebben weinig energie nodig, want zij hoeven hun huizen niet net als wij te verwarmen. Om de energie niet verloren te laten gaan, zijn er ook 60 Powerpacks (batterijen) van Tesla geplaatst die de energie opslaan. Zelfs als de zon niet schijnt houden de bewoners van Ta'u het nog drie dagen uit met de opgeslagen energie. Grandioos als je je bedenkt wat dit 'experiment' nog voor de rest van de wereld kan gaan betekenen…

Gerelateerde artikelen

vrijdag 04 april 2014

De weg naar uw droomhuis

Energie besparen doe je nu!
dinsdag 30 januari 2018

Energie besparen doe je nu!