Zonnepanelen met baksteenpatroon in jouw gevel?

"Baksteen, de rest is geschiedenis." De Jeugd van Tegenwoordig zong het al in 2005 in het welbekende liedje 'Watskeburt'. Worden gewone zonnepanelen ook geschiedenis, nu studenten werken aan zonnepanelen met een baksteenpatroon, zodat we de panelen in onze gevels kunnen verwerken?

Studenten van de HvA onderzoeken momenteel hoe zonnepanelen met baksteenpatroon in de gevels van gebouwen verwerkt kunnen worden. Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) maakte deze zonnepanelen om de weerstand tegen de looks van de traditionele panelen weg te nemen. Onderzoekers en HvA-studenten bekijken hoe precies gerealiseerd kan worden dat de zonnepanelen onze stadsgevels gaan sieren. En dat is lastiger dan alleen de zonnepanelen tegen de gevel plakken, want het is bijvoorbeeld nodig dat de zonnepanelen voldoende isolerend zijn. Engineering-studenten van afstudeerrichting Mechanical Engineering en Sustainable Energy Systems werken komende periode de stroomvoorziening en het elektronische gedeelte van een gevel met zonnepaneel uit. Het project draagt de naam Dutch Solar Design.

Zonnepaneel met baksteenpatroon


Als zonnepanelen bedrukt kunnen worden zonder dat er opbrengst verloren gaat, biedt dat een hoop perspectieven! In de toekomst kunnen zonnepanelen dan op veel meer plekken geplaatst worden, wat natuurlijk een prima vooruitzicht is voor het opwekken van duurzame energie. Meerdere bedrijven werken aan zonnepanelen die op meer plekken gebruikt kunnen worden. Zo kwam Tesla al met dakpannen die tegelijkertijd zonnepanelen zijn.

Wil je liever niet wachten op deze toekomstmuziek en direct al beginnen met besparen door middel van zonnepanelen? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen. Tip: je krijgt nu €800 terug op 10 panelen!