Zonnepanelen presteren uitstekend

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 05 juni 2014, Geschatte leestijd: 1min

Het grootste gedeelte van de zonnepaneelsystemen in Nederland functioneert goed tot zeer goed.

Dit is gebleken uit de actie Tel de Zon. Deze actie werd gehouden tijdens Solar Days. Mensen met zonnepanelen hielden bij hoeveel zonnestroom zij die week opwekten met hun systeem. Meer dan 4.000 mensen, verspreid over het hele land, namen deel aan de actie. De gemiddelde opbrengst van hun zonnepanelen was 33,4 kWh per kWp geïnstalleerde panelen.

Tel de Zon

Stichting Monitoring Zonnestroom en Universiteit Utrecht zijn verantwoordelijk voor de actie. Zij willen zonnepanelenbezitters inzicht geven in de prestaties van hun systemen. De deelnemende eigenaren van zonnepanelen werden gevraagd naar het aantal panelen, het vermogen van het systeem, het type zonnepanelen, de hellingshoek en de oriëntatie. Zo kon worden uitgerend wat de systemen opwekken als ze optimaal werken. Voor elk zonnepanelensysteem is een eigen analyse gemaakt.

Uitstekend functioneren van zonnepanelen

De gegevens die uit de actie naar voren kwamen, lieten zien dat het overgrote deel van de zonnepanelen uitstekend functioneert. Het deel dat minder presteert, heeft waarschijnlijk last van schaduweffecten.

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en wilt u nu weten wat ze u gaan kosten, wat ze u opleveren en wat de beste manier van plaatsen is?

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen! »

Gerelateerde artikelen

donderdag 18 augustus 2011

Beleggen in zonnepanelen

maandag 15 december 2014

Flink minder gas verbruikt