Zonnepanelen steeds winstgevender

Shanice
Shanice Lamoré
vrijdag 06 januari 2017, Geschatte leestijd: 1min

Dat zonnepanelen populair zijn blijkt wel uit de blijvende stijging van het aantal panelen dat wordt aangeschaft sinds 2011. Steeds meer particulieren gaan over tot het opwekken van de eigen stroom. En wek je te veel stroom op? Geen probleem, dat lever je terug aan het net en krijg je een vergoeding voor. Een lonende investering met tegenwoordig een nog kortere terugverdientijd.

De verbeterde salderingsregeling

Een groot succes is de bovengenoemde regeling die ervoor zorgt dat bezitters de teruggeleverde stroom af kunnen trekken van de energierekening. De salderingsregeling werd in 2011 enorm verbeterd en de hoeveelheid zonnepanelen op de daken van particulieren is sindsdien dertien keer zo groot geworden.

Je energierekening naar 0

Degene met veel panelen kan evenveel opwekken als het eigen gebruik. En dat betekent dat de energierekening €0 bedraagt. Produceer je nog meer energie dan je gebruikt? Dan krijg je daar een vergoeding voor als je het levert aan een stroombedrijf. In 2011 werd deze regeling verruimd en dat trok veel mensen over de streep. In plaats van 3.000 kilowattuur mag je nu 5.000 kilowattuur aanleveren. Door deze verruiming is de terugverdientijd van zonnepanelen gedaald tot 7 jaar met een rendement van 14 procent.

Uit onderzoek van consultantsbureau PwC is gebleken dat wanneer de terugverdientijd onder de 10 jaar komt, 50% van de mensen bereid is te investeren.

2016 was een mooi jaar voor eigenaren van zonnepanelen! De opbrengst lag gemiddeld negen procent hoger dan de jaren ervoor. Door de steeds efficiëntere zonnepanelen is de verwachting dat ook dit jaar een prachtig jaar wordt voor de mensen met panelen op het dak. Profiteer ook in 2017 weer van interessante regelingen en natuurlijk van de btw-teruggave. Want daarmee krijg je 21% van je investering terug, de btw op de installatie en op de zonnepanelen. Dat maakt deze investering nóg voordeliger.

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen! »

Ook op onze website zijn er veel mensen blij met de zonnepanelen die ze hebben laten plaatsen. Wil jij graag je eigen energie opwekken? Via Solvari vind je altijd de juiste specialist en dat geldt niet alleen voor zonnepanelen. Lees hier meer beoordelingen over zonnepanelen en hier over onze andere producten.

Gerelateerde artikelen