Btw-tarief schilderwerk

(35 Reviews)
1026

Is jouw woning ouder dan 2 jaar? Dan heb je recht op het lage btw-tarief van 9% als je schilderwerk laat uitvoeren. Dat is toch een stuk lager dan het gebruikelijke tarief van 21%. Het verlaagde btw-tarief van 9% geldt op al je stuc- en schilderwerk aan huis, zolang je het uit laat voeren door specialisten. Je snapt: het lagere btw-tarief zorgt ervoor dat je minder betaalt voor je schilderwerk.

Het verlaagde btw-tarief voor schilderwerk: waar geldt dat precies voor?

Niet alleen het daadwerkelijke schilderwerk valt onder het verlaagde btw-tarief van 9%. Ook werkzaamheden die direct nodig zijn om het schilderwerk te realiseren vallen eronder. Denk hierbij aan de voorbehandeling, het ontvetten, het vooraf schoonmaken van de te schilderen oppervlakken en de arbeidsuren die de schilder nodig heeft om jouw huis piekfijn in orde achter te laten. Klussen die indirect nodig zijn voor het realiseren van het het schilderwerk vallen niet onder het verlaagde btw-tarief. Voorbeelden hiervan zijn het vervangen of repareren van je kozijnen en het herstellen van voegwerk.

Wat levert het lagere btw-tarief voor schilderen precies op?

Om te verduidelijken wat het lagere btw-tarief voor schilderwerk uiteindelijk voor je portemonnee betekent, hebben we een voorbeeld voor je geschetst.

Schilderen van houten kozijnen met 9% btw

Stel, je hebt een aantal houten kozijnen en die zijn toe aan een schilderbeurt. De vakman maakt een offerte op waarbij de totale kosten op €1.200 liggen. Bij een normaal btw-tarief van 21%, zou je uiteindelijk €1.452 betalen. Dankzij het verlaagde btw-tarief van 9% betaal je uiteindelijk €1.272,-. De btw-verlaging levert je in dit geval €180 op. 

Heeft het verlaagde btw-tarief je nog enthousiaster gemaakt over het laten uitvoeren van schilderwerk? Als je in contact wil komen met betrouwbare specialisten, kan je je gegevens achterlaten. De bij ons aangesloten schilders maken graag offertes op maat. Zo weet je precies wat je betaalt en wat je voor die prijs krijgt.

Eerder bekeken pagina's