Schilderwerk: alles over schilderen

(49 Reviews)
1026

Het schilderwerk van je woning kan een hele klus zijn. Je hebt de juiste verf nodig. Je moet alles goed afplakken en daarnaast moet je goed om kunnen gaan met een kwast of roller. Een schilder helpt je bij deze klus door het zware werk uit handen te nemen. Zo hoef je alleen nog na te denken over de kleur die je gaat kiezen. De meeste schilders kunnen verschillende soorten schilderwerk uitvoeren. Hieronder lees je alles over de verschillende werkzaamheden van een schilder en de kosten hiervan.

Schilder werkzaamheden

Zonder schilderwerk is je huis uiteraard niet af. Een frisse kleur op de muur en goed afgelakte kozijnen bepalen de sfeer van je woning. Is het alweer een tijd geleden dat je jouw interieur een nieuwe verflaag hebt gegeven? Dan is het hoog tijd om een schilder in te schakelen die deze klus voor jou kan uitvoeren. Een schilder kan de volgende werkzaamheden uitvoeren:

Aflakken

Een laklaag beschermt jouw deuren en kozijnen tegen het dagelijkse gebruik. Daarnaast geeft het sfeer in je woning als de kleur goed past bij je interieur. Ben je toe aan een nieuwe kleur in huis? Geef je kozijnen van hout, metaal, MDF of kunststof de perfecte uitstraling. We raden aan om acryllak te gebruiken, aangezien dit snel droogt en nauwelijks verkleurt. Voor het beste resultaat kun je een professionele schilder aannemen. Een schilder heeft een vaste hand en zorgt ervoor dat de laklaag zorgvuldig wordt aangebracht, zonder oneffenheden.

Kozijnen Lakken


Muren sauzen

Het verven van muren wordt ook wel sauzen genoemd. Hoewel je het sauzen meestal zelf uit kunt voeren, is het een hoop werk en kan het veel tijd in beslag nemen. Voor het beste resultaat laat je daarom het sauswerk uitvoeren door een professionele schilder. Een vakman weet precies hoe hij met een verfroller om moet gaan om zichtbare spoorstrepen op de muur te voorkomen.

Muren sauzen


Latex spuiten

Naast het standaard schilderwerk met roller en kwast, is het ook mogelijk om de verf op de muren te spuiten. Vaak wordt dit gedaan met latex, vanwege de structuur van de verf. Latex spuiten bespaart tijd en geld, omdat het een hogere laagdikte heeft, waardoor de schilder sneller klaar is. Hierdoor is het in de meeste gevallen 25 tot 40% goedkoper dan het traditionele schilderwerk.

Latex spuiten


Behangen

Met behang breng je eenvoudig een creatief patroon aan op jouw muren. Goed behangen begint met de ondergrond. Je hebt een gladde en schone ondergrond nodig, zodat het plaksel goed hecht. Voor het beste resultaat laat je het oude behang eraf halen, voordat je er nieuw behang op laat aanbrengen. Wist je dat de meeste schilders ook erg goed zijn in behangen? Zo hoef je zelf niet aan de gang met een stoommachine en behangplaksel.

Muren behangen


Binnen schilderwerk

Is je schilderwerk verkleurd? Zitten er scheurtjes of blaasjes in de lak? Dit zijn signalen die erop wijzen dat je schilderwerk aan vernieuwing toe is. De beschadigingen zorgen ervoor dat de ondergrond kwetsbaar is en daarnaast maakt het je interieur er niet mooier op. Een nieuwe verflaag laat je interieur weer stralen! Wil je jouw interieur voorzien van een nieuwe kleur of is het schilderwerk aan onderhoud toe? Een binnenschilder helpt je graag om jouw droom te realiseren.

Buiten schilderwerk

Goed onderhouden schilderwerk aan de buitenkant van je woning is erg belangrijk. De verflaag biedt bescherming tegen de weersinvloeden, waardoor de ondergrond niet lek zal worden of zal gaan rotten. Het buitenschilderwerk is een lastige klus, omdat je vaak op moeilijk bereikbare plekken moet kunnen schilderen. Denk bijvoorbeeld aan de gevel, een dakkapel of de kozijnen op de eerste verdieping. Een buitenschilder heeft ruime ervaring met dit soort schilderwerk en brengt de verf aan op de beste manier. Hierdoor zal het schilderwerk minder snel verweren, waardoor je het uiteindelijk minder vaak hoeft te onderhouden. Ben je opzoek naar een schilder die de buitenkant van jouw woning kan schilderen, maar wil je niet te veel kwijt zijn? Vergelijk gratis offertes van buitenschilders bij jou uit de buurt en bespaar tot 40% op je factuur.

Wat kost een schilder?

Is je woning na een aantal jaar weer toe aan een schilderbeurt en ben je benieuwd wat dit gaat kosten? De prijzen van schilders kunnen per regio sterk verschillen. We hebben een handig overzicht voor je gemaakt, waarin de gemiddelde kosten van een schilder staan opgesomd. Wil je niet te veel betalen? Vergelijk dan altijd eerst offertes van schilders bij jou uit de regio, voordat je met een schilder in zee gaat. Hierdoor kies je altijd de beste vakman voor jouw schilderklus en bespaar je tot 40% op je factuur.

WerkzaamhedenPrijs inclusief verf, materiaal en btw
Sauswerk per m²€10 - €15
(Latex) spuitwerk per m²€5 - €10
Binnenschilderwerk per m²€30 - €35
Binnenschilderwerk per uur€35 - €40
Buitenschilderwerk per m²€35 - €40
Buitenschilderwerk per uur€40 - €50

Is schilderen nodig?

Degelijk schilderwerk is niet alleen een aanwinst voor de uitstraling van je woning, maar het beschermt ook de ondergronden, zoals hout, metaal of stucwerk, tegen slijtage en de weersomstandigheden. Een verflaag is meestal 5 tot 7 jaar bestand tegen invloeden van buitenaf. Daarna wordt het dof en begint het meestal scheurtjes, blaasjes of andere beschadigingen te vertonen. Hierdoor wordt de ondergrond kwetsbaar en dit wil je absoluut niet. Stel het schilderwerk daarom nooit uit, maar laat het tijdig onderhouden. Bij de volgende tekenen is het verstandig om een schildersbedrijf in te schakelen:

  • Schilderwerk geeft af
  • Laklaag vertoont scheurtjes of blaasjes
  • Verkleuring (door de zon)
  • Beschadigingen aan het schilderwerk door gebruik
Schilderwerken

Schilderbedrijven vergelijken

Schilders kiezen hun eigen tarief en zijn vaak bereid om dit aan te passen als zij moeten concurreren met andere schilders. Wil jij niet te veel betalen? Vraag binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan voor jouw schilderklus. Solvari brengt je dan in contact met maximaal 5 schilders uit jouw regio, zodat je een goede afweging kunt maken voordat je beslist.

Eerder bekeken pagina's