Schuifpui onderhoud

1028

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een goed werkend en schoon schuifpui, zal je regelmatig je schuifpui moeten onderhouden. Het belangrijkste is om het schuifsysteem in orde te houden.

Onderhouden van schuifpuien

onderhouden van schuifpuien: het schuifsysteem

Het onderhouden van de verschillende soorten schuifpuien bestaat uit verschillende werkzaamheden. Er kan hier onderscheidt worden gemaakt tussen het onderhouden van het schuifsysteem en het schoonmaken van de (gehele) schuifpui.

Onderhouden van schuifsysteem

Het belangrijkste onderdeel van een schuifpui is het schuifsysteem. Als dit schuifsysteem kapot gaat of afbrokkelt, zal de schuifpui haast onbruikbaar zijn.

Tip: door je schuifpuien te onderhouden voorkom je onnodige extra kosten.

Vind dé beste schuifpui specialist en ontvang gratis offertes.

Als er vuil in de rails zit, kan je dit schoonmaken en eventueel inspuiten met siliconenspray. In het geval dat het schuifpui zwaar aanvoelt als je probeert het schuifpui te schuiven, kan je ervoor kiezen om de rails in te vetten met kaarsvet. De paraffine variant van kaarsen is hiervoor geschikt (simpelweg overheen schuren)

Schoonmaken schuifpui

Naast het onderhouden van het schuifsysteem is kan je jouw schuifpuien regelmatig schoonmaken. Op deze manier houd je de schuifpui schoon, en ziet de schuifpui er mooier uit. Vooral bij witte schuifpuien is het belangrijk om er regelmatig een doekje overheen te halen.

Tip: Naast het schuifpui kan je regelmatig het glas schoonmaken om je totale schuifpui netjes te houden.

Repareren schuifpuien

In sommige gevallen is het schuifsysteem van je schuifpui simpelweg stuk, of is je schuifpui beschadigd. In dit geval zal je schuifpui gerepareerd moeten worden.

Ook als het glas in de schuifpui gebroken is zal je dit moeten laten repareren. Zorg er altijd voor dat er kwalitatief goed glas in je schuifpui zit, voor een optimale isolerende werking.

Tot slot kunnen de wieltjes van je schuifpui aan vervanging toe zijn na een lange tijd. De wieltjes slijten vaak, wat ervoor zorgt dat de schuifpui stroef dicht en open gaat.

Wij raden aan op je schuifpui te allen tijde door een specialist te laten repareren. De specialist kan met zijn of haar kennis en ervaring de schuifpui repareren zonder dat je met mogelijke problemen komt te zitten. Als je namelijk ervoor kiest om zelf je schuifpui te repareren, heb je kans dat het schuifpui niet meer optimaal werkt.

Vind dé beste schuifpui specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's