Soorten schuifpuien

1028

Een schuifpui maakt je huis mooier, meer waard en een stuk lichter. Wanneer je kiest voor de aanschaf van een nieuwe schuifpui, heb je keuze uit verschillende soorten materialen en opties. Zo heb je kunststof, aluminium en houten schuifpuien.

Kunststof schuifpui

Kunststof schuifpuien zijn de meest populaire schuifpuien onder huiseigenaren. Kunststof schuifpuien vergen weinig onderhoud en kennen een lange levensduur. Daarnaast biedt kunststof een goede isolatie en is het lastig te forceren door bijvoorbeeld inbrekers.

De gemiddelde kosten voor de aanschaf van kunststof schuifpuien zijn het laagste van de verschillende soorten materialen. Dit maakt kunststof schuifpuien zeer interessant voor huiseigenaren.

Het nadeel van kunststof schuifpuien is het feit dat het soms lastiger en duurder is om te reparen dan bijvoorbeeld houten schuifpuien. Daarnaast kan je kunststof schuifpuien niet (over)schilderen.

Vind dé beste schuifpui specialist en ontvang gratis offertes.

Aluminium schuifpui

Aluminium schuifpuien kies je als je streeft naar een moderne en industriële uitstraling. Aluminium schuifpuien zijn onderhoudsvrij en in veel verschillende kleuren mogelijk. Naast kunststof kent aluminium een lange levensduur.

Het nadeel van aluminium schuifpuien is dat het lastig is om aluminium over te schilderen. Daarnaast zijn de gemiddelde kosten voor de aanschaf van aluminium schuifpuien het hoogste van de verschillende soorten materialen. Dit maakt aluminium schuifpuien de duurste variant. In ruil hiervoor krijg je mooie moderne doorgang naar je tuin.

Houten schuifpui

Met het plaatsen van houten schuifpuien creëer je een klassieke doorgang met karakter naar je tuin. De authentieke uitstraling van hout zal je goed zien terugkomen in je huis. Houten schuifpuien zijn daarnaast makkelijk te repareren en te overschilderen.

De gemiddelde kosten voor de aanschaf van houten schuifpuien zijn hoger dan kunststof en lager dan aluminium schuifpuien. Het nadeel van houten schuifpuien is de korte levensduur dan de andere materialen. Daarnaast zal je houten schuifpuien regelmatig moeten onderhouden.

Opties voor schuifpuien

opties voor verschillende soorten schuifpuien

Naast de verschillende soorten materialen kan je een keuze maken tussen het soort model schuifpui. De meest voorkomende modellen zijn een hefschuifpui en een kiepschuifpui. Je kan hierbij de keuze maken uit één groot schuifpui of een schuifpui bestaande uit meerdere delen.

Hefschuifpui

Een hefschuifpui is de standaard variant van schuifpuien en wordt vaak gebruikt bij grotere doorgangen. Door aan de hendel te draaien kan je het bewegende deel van de schuifpui openen en sluiten. De gebruiksvriendelijkheid van dit type schuifpui is erg hoog en zeer geschikt voor onder andere mindervaliden en kinderen. Daarnaast heb je geen ruimteverlies.

Kiepschuifpui

Bij een kiepschuifpui kunnen de deuren niet alleen open worden geschoven, maar ook in kiepstand worden geplaatst. Dit is ideaal om je huis te ventileren zonder dat de deur openstaat. Kiepschuifpuien worden gebruikt voor kleinere doorgangen en zullen meer ruimte in bezit nemen dan hefschuifpuien.

Wij raden aan om in contact te komen met verschillende vakmannen in jouw regio, om tot een goed besluit te kunnen komen tussen de verschillende soorten materialen en modellen. De vakmannen kunnen daarnaast een precieze indicatie geven van de kosten van de aanschaf van een schuifpui in jouw situatie.

Vind dé beste schuifpui specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's